آموزش پخت آش جو

0
178

آش جو

آش جو یکی از معروف ترین آش های ایرانی است .در مناطق مختلف کشور به روش های مختلفی طبخ می شود. این آش متعلق به استان مرکزی است. مواد اصلی تشکیل دهنده آش جو سبزی آشی ، حبوبات ، جو و کشک هستند. با دستور پخت و طرز تهیه آش با کوفته ریزه همراه باشید.

مواد لازم آش جو

نخود نصف لیوان

سیر ۶ حبه

لوبیا چیتی نصف لیوان

جو پوست کنده ۱ لیوان

سبزی آش ۶۰۰ گرم

کشک ۵۰۰ گرم

پیاز متوسط ۳ عدد

نعناع خشک ۱ قاشق غذاخوری

روغن مایع به اندازه کافی

نمک ، فلفل سیاه و زردچوبه به اندازه کافی

طرز تهیه آش جو

ابتدا جو ، لوبیا چیتی و نخود را از شب قبل به صورت جداگانه بخیسانید تا نفخشان برطرف شود ، نرم شوند و برای پخت زمان کمتری نیاز داشته باشند. در این دستوراز عدس استفاده نکرده ایم ولی در صورت تمایل می توانید عدس هم به مواد لازم اضافه کنید. نخود و لوبیا را به همراه چند لیوان آب داخل یک قابلمه بریزید با حرارت ملایم به طور کامل بپزند. جو را هم با چند لیوان آب داخل قابلمه ای که برای پخت آش در نظر گرفته اید بریزید و روی حرارت قرار دهید.

جو به مدت دو تا سه ساعت با حرارت ملایم بپزد و لعاب بیندازد. نخود و لوبیا چیتی را به قابلمه اضافه کنید. سبزی آش  به صورت درشت خرد کنید. سبزی آشی را به قابلمه اضافه کنید و اجازه دهید سبزی هم بپزد.سیر داغ و پیاز داغ را تهیه کنید.

در یک ساعت پایانی پخت آش نصف سیر داغ و نصف پیاز داغ را به قابلمه اضافه کنید. در این مرحله مقداری فلفل سیاه و زردچوبه نیر به آش اضافه کنید.در ۳۰ دقیقه پایانی پخت آش کشک را کم کم اضافه کنید و مخلوط کنید تا یکدست شود. پس از اضافه کردن کشک طعم آش را بچشید و در صورت نیاز مقداری نمک اضافه کنید. در مرحله بعدی نعناع خشک را با مقداری روغن تفت دهید تا نرم شود.

پس از اضافه کردن کشک اجازه دهید آش با حرارت بسیار ملایم به طور کامل جا بیفتد ، پس از اینکه آش آماده شد آنرا در ظرف مورد نظرتان بکشید و با کشک ، نعناع داغ ، باقیمانده پیاز داغ و سیر داغ به شکل دلخواه تزیین کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

Please enter your comment!
Please enter your name here