طرز تهیه دلمه کلم (تبریزی)

0
235

دلمه کلم

از انواع دلمه ها ، دلمه بادمجان و فلفل ، دلمه برگ مو ، دلمه کلم سفید که بیشتر در بین ترک زبان ها معروف است را می توان نام برد. این غذا هم به عنوان پیش غذا و هم غذای اصلی سرو می شود. با کوفته ریزه در تهیه دلمه همراهمان باشید.

 

مواد لازم :

 

برنج 1 پیمانه
کلم برگ 1عدد
پیاز متوسط 1 عدد
گوشت چرخ کرده 400 گرم
سبزی دلمه 200 گرم
آلو خورشتی 1 پیمانه
کره نصف پیمانه
شکر نصف پیمانه
زعفران دم کرده 2 قاشق سوپ خوری
رب گوجه فرنگی 4 قاشق سوپ خوری
دارچین نصف قاشق چای خوری
آبلیمو 3 قاشق غذاخوری
روغن مایع به اندازه کافی
نمک ، فلفل و زردچوبه به میزان لازم

 

طرز تهیه :

آلو ها رو میشوریم و 2 ساعت قبل از پختن دلمه ها خیس می کنیم. پیاز رو ریز خرد می کنیم و داخل روغن تفت می دهیم تا طلایی بشه. پیاز رو نصف می کنیم و به نصف پیاز گوشت چرخ کرده رو اضافه می کنیم و باهم تفت می دهیم. یکم زعفران به همراه رب و دارچین ، آبلیمو ، نمک و فلفل سیاه رو به گوشت اضافه می کنیم و باهم تفت می دهیم. حالا دو پیمانه به گوشت اضافه می کنیم شعله گاز رو کم می کنیم تا گوشت پخته بشه و آب آن تبخیر بشه. نوبت به سبزی دلمه می رسه سبزی رو هم جداگانه تفت می دهیم.

در قابمه ای مقداری آب و نمک می ریزیم و روی حرارت گاز قرار می دهیم تا به جوش بیاید. برنج رو اضافه می کنیم تا نیم پز شود. حالا برنج رو آبکش می کنیم و به همراه سبزی به گوشت اضافه می کنیم.

برگ کلم هارو جدا می کنیم داخل آب در حال جوش می ریزیم و بعد از 10 الی 12 دقیقه آبکشی می کنیم. بعد از سرد شدن از مایه گوشت داخل برگ می ریزیم و می پیچونیم. یکم روغن ته ظرف می ریزیم و برگ کلم ته قابلمه میگذاریم و بعد دلمه هارو می جینیم روش و بینشون آلو میریزیم.رب گوجه فرنگی را با کمی روغن  و  2 پیمانه آب و روغن تفت می دهیم روی دلمه ها می ریزیم .آب دلمه ها باید کم باشد و در آخر آبلیمو ، شکر ، زعفران و دارچین را به آن اضافه میکنیم. حتما آبلیمو یا هر چاشنی دیگر را که برای دلمه استفاده میکنید در آخر اضافه کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

Please enter your comment!
Please enter your name here