طرز تهیه آش شیله عدس تبریزی | مرجمک عدس

225
آش شیله عدس تبریزی
آش شیله عدس تبریزی ختنگی و خموشمزه

آش شیله عدس تبریزی

آش شیله عدس تبریزی، شیله  به برنجی گفته می شود که کاملا شکفته و به قولی وا رفته باشد! اسم شله زرد  هم از همین اصطلاح گرفته شده است. با کوفته ریزه در این بخش همراه ما باشید.

 

شیله

شیله ها غذاهائی هستند آبکی اما سفت تر از آش هستند. از غذاهای قدیمی آذری هستند که معمولا تو فصل سرما خورده میشوند. برنج ماده اصلیه همه اونها است. این آش محلی استان آذربایجان شرقی را می‌توانید به عنوان یک پیش‌غذا در کنار غذا‌های تبریزی مثل کوفته تبریزی یا حتی به عنوان غذای اصلی می‌توانید سرو کنید.

مواد لازم آش شیله عدس تبریزی

برنج  : نصف پیمانه

بلغور گندم : نصف پیمانه

عدس : 1 پیمانه

پیاز : 2 عدد

گوجه فرنگی : 3 عدد

آب مرغ : 2 لیوان

آب : 1 لیوان

تره ریز شده : 1 پیمانه

پیازچه ریز شده : نصف پیمانه

نمک، فلفل، زردچوبه : به مقدار لازم

 

تهیه آش مرجمک عدس

برنج، عدس و بلغور گندم را از 2-3 ساعت قبل به صورت جداگانه خیس می کنیم و کناری می گذاریم.

قابلمه ای مناسب را روی حرارت قرار دهید و مقداری روغن داخلش بریزید تا داغ شود. بعد پیازنگینی شده را داخل روغن تفت دهید.

در حین تفت پیاز، زردچوبه را هم به آن اضافه کنید تا بوی خامی آن گرفته شود. بعد از کمی سرخ شدن زرد چوبه، عدس را به همراه 2 لیوان آب و آب مرغ داخل قابلمه بریزید و حرارت را ملایم کنید تا عدس نیم پز شود.

بعد از نیم پز شدن عدس، برنج و بلغور را هم به آن اضافه کنید. عدس نسبت به برنج و بلغور دیرتر می‌پزد، اول باید آن را اضافه کنید.

در حین پخت مدام آش را هم بزنید تا ته نگیرد.

وقتی برنج دم کشید از خامی درآمد و نرم شد، پیازچه و گوجه رنده شده را هم به آن اضافه کنید تا آش کاملا بپزد و جا بیفتد.

آش شیله عدس تبریزی آماده است.

 

نکات تکمیلی آش شیله عدس تبریزی

می‌توانید به جای آب مرغ از عصاره مرغ و آب استفاده کنید.

می‌توانید مقداری پیازداغ را کنار بگذارید و هنگام سرو با جعفری روی آش بریزید.

پاسخ دهید

لطفا نظر خود را وارد کنید
لطفا نام خود را اینجا وارد کنید