طرز تهیه آش قوروت |تبریزی

897
آش قوروت تبریزی
طرز تهیه آش سنتی و خوشمزه تبریزی

آش قوروت تبریزی

آش قوروت، از آش های معروف و سننتی که متعلق به منطقه آذربایجان شرقی است. در قدیم رسم بوده که در مراسم حنابندان عروس درستش می کردند.آش را به صورت پیش غذا و هم می توان بعنوان یک میان وعده درنظر گرفت. امروز می خواهیم این آش استثنایی را به شما در بخش طرز تهیه آش قوروت تبریزی در کوفته ریزه آموزش دهیم، همراهمان باشید.

 

مواد لازم :

 

برنج نیم دانه: نصف پیمانه

بلغور : 1 پیمانه

پیاز متوسط : 1 عدد نگینی خرد شود

گوجه فرنگی متوسط : 2 عدد خرد شود

لوبیا سبز :2 پیمانه خرد شده

بادمجان بزرگ  :1 عدد  خرد شده

لوبیا چشم بلبلی :1ونیم پیمانه

تره :100 گرم خرد شده

جعفری: 100 گرم خرد شده

ریحان : 200 گرم خرد شده

سیر متوسط : 8 حبه

نمک، فلفل سبز تند و زرچوبه: به مقدار لازم

آب قلم :  به میزان لازم

 

طرز تیهه آش قوروت:

۱.برنج و بلغور و لوبیا چشم بلبلی را شب قبل از تهیه آش خیس کنید. حال اقدام به نگینی خرد کردن گوجه و بادمجان کنید. سپس برای رفع تلخی بادمجان ها کمی به آنها نمک بزنید و کناری بگذارید.

۲.ماهیتابه ای بردارید و پیازی که از قبل خرد کرده اید را داخل آن تقت دهید. سپس کمی زردچوبه به آن اضافه کنید و بادمجان ها را نیز به آن بیفزائید. بهم بزنید تا به خوبی همه موادها تفت بخورند.

۳. لوبیا سبز  و گوجه فرنگی  را اضافه کنیدو یک تفت کوچک انجام دهید. برنج، بلغور و لوبیا چشم بلبلی را اضافه کنید.

۴. کمی زیره و فلفل به غذا بزنید.آب قلم صاف شده را به ماهیتابه اضافه کرده و بعد بر روی گاز گذاشته تا همه مواد ها به خوبی بپزند.  حدود ۳ لیتر آب نیاز است چرا که برنج و بلغور به خود آب خواهند کشید. بنابراین آب جوش را کنار خود قرار دهید.

۵. زمانی که حبوبات به خوبی پخت سبزی را نیز اضافه کنید. بعد از مدت کمی ( حدود نیم ساعت ) کشک و فلفل سبز تند را اضافه کنید. صبر کنید تا یک جوش ملایم بخورد، بعد از این سیر له شده بیفزائید. اگر آش از لحاظ چاشنی کم و کسر دارد خودتان اضافه کنید. تقریبا آش آماده شده است.

پیشنهاد ویژه نویسنده برای عزیزانی که به غذاهای ترکی علاقه مند هستند: کوفته تبریزی، آش تندیر، اوماج آشی، یوغورت آشی، بامادور آشی و… است. لطفا از این آموزش ها هم دیدن نمایید.

نکات کلیدی:

بجای ریحان تازه هم میتوان از ریحان خشک استفاده کرد. بجای جعفری هم میتوان از گشنیز و یا از هرکدام مقداری استفاده کرد.

اگر بخواهید در این آش از گوشت استفاده کنید باید ، در همان ابتدا با پیاز تفت دهید و به همراه بقیه مواد بپزید.

 

پاسخ دهید

لطفا نظر خود را وارد کنید
لطفا نام خود را اینجا وارد کنید