طرز تهیه ترشی قارچ (مجلسی)

623
ترشی قارچ
طرز تهیه ترشی قارچ خانگی

ترشی قارچ

یکی از جدیدترین ترشی هایی که بسیار محبوب و پر طرفدار شده، ترشی قارچ است. برای تزئین غذا و سفره آرایی هم بسیار استفاده می شود. قارچ یک ماده غذایی سالم است که سبب می‌شود با خوردن آن احساس سیری کنید، ارزش غذایی بالایی دارد و می‌تواند جایگزین خوبی برای غذاهای پر کالری باشد. در کوفته ریزه با آموزش این ترشی همراهمان باشید.

 

مواد لازم ترشی

آب3 لیتر
سیر10 حبه
قارچ1 کیلوگرم
فلفل سبز4 عدد
ترخونبه میزان لازم
سرکه سفید1 لیوان
نمک1 قاشق غذاخوری
نعناع2 قاشق غذاخوری

 

 

طرز تهیه ترشی قارچ

قارچ ها را با یک دستمال نمدار تمیز می کنیم و خیلی سریع آبکشی می کنیم و در آبکشی قرار میدهیم تا آب اضافه آن ها خارج شود. سپس در قابلمه ای آب و سرکه و نمک را می ریزیم و روی حرارت قرار می دهیم تا به جوش بیاید.

تا جوش آمدن سرکه ، سیرها را پوست می گیریم و آبکش می کنیم و می گذاریم تا کاملا خشک شوند و فلفل های سبز را نیز می شوییم و خشک می کنیم. بعد از جوش زدن سرکه قابلمه را از روی حرارت بر می داریم و می گذاریم تا سرد شود.

بعد در ظرف مورد نظر کمی از قارچ ها را می ریزیم و تعدادی از حبه سیرها و ۲ عدد از فلفل سبزها و ۱ قاشق از نعناع و کمی ترخون روی قارچ ها می ریزیم و مجددا باقی قارچ ها و سیر ، نعناع ، فلفل سبز و ترخون را در ظرف می ریزیم تا پر شود

و به اندازه یک بند انگشت روی آن خالی بماند. در مرحله بعدی مخلوط سرکه ، نمک و آب جوشیده شده را که در مرحله اول کنار گذاشته بودیم تا سرد شود را روی مواد می ریزیم ، به صورتی که سرکه روی مواد ترشی را به طور کامل بگیرد.

در مرحله پایانی درب ظرف را محکم می بندیم تا هوا در آن نفوذ نکند. (می توانید ابتدا یک پلاستیک فریزر روی لبه درب ظرف قرار دهید و بعد درب را بگذارید) ظرف را به مدت ۲ هفته در جای خنک قرار می دهیم تا ترشی آماده مصرف شود.

 

قارچ

قارچ‌ها پروتئین هم دارند اما نه به اندازه گوشت‌ها. هر ۱۰۰ گرم قارچ حدود سه گرم پروتئین دارد اما پروتئین موجود در ۱۰۰ گرم گوشت قرمز یا مرغ حدود ۲۰ تا ۳۰ گرم است. همین مقدار ماهی ۱۵ تا ۲۰ گرم پروتئین دارد، با این وجود قارچ از لحاظ داشتن پروتئین گیاهی در سطح خوبی است، به همین دلیل به گیاهخواران توصیه می‌شود برای جبران کمبود پروتئین بدن‌شان در کنار سویا یا سایر منابع پروتئین گیاهی حتما از قارچ‌ها کمک بگیرند.

بتاگلوکان ترکیبی است که در بیشتر گونه‌های قارچ خوراکی پیدا می‌شود و به تقویت سیستم ایمنی کمک می‌کند، درنتیجه مقاومت بدن در مقابل بیماری‌ها و عوامل آلرژی‌زا بالا می‌رود. بتاگلوکان در قارچ‌هایی که کلاهک پهنی دارند بیشتر دیده می‌شود.

پاسخ دهید

لطفا نظر خود را وارد کنید
لطفا نام خود را اینجا وارد کنید