طرز تهیه حلوای لبو | شب یلدا

308
حلوای لبو
تهیه حلوای لبو به دو روش

لبو

لبو، همان چغندر پخته شده است. از لبو در فصل سرما بیشتر به عنوان درمان خانگی سرماخوردگی و تقویت سیستم ایمنی بدن استفاده میشود. لبوی پخته خواص غذایی بسیاری دارد، حلوای لبو را در این بخش آموزش می دهیم.

 

حلوای لبو

حلوای جدیدی که برای امروز در نظر گرفتم، حلوای لبو است. این حلوا شیرین و مناسب فصول سرد است، پس برای شب یلدا نیز می تونید تهیه کنید. البته تهیه حلوا به 2 نوع است: اولی بدون آرد و دومی با استفاده از آرد حلوا رو تهیه می کنیم. پس با کوفته ریزه در تهیه حلوای لبو مهمانمان باشید.

پیشنهاد نویسنده برای شب یلدا : پاولووای انار، ژله یاقوتی، دسر برفی، کوکی هندوانه و … را در بخش شب یلدا مشاهده کنید.

حلوای لبو بدون آرد

این روش تهیه حلوا مختصص هندی ها است.

مواد اولیه حلوا بدون آرد

لبوی خام : 3 پیمانه (رنده شده)

شیر :2 پیمانه

بادام زمینی : 7-8 عدد

روغن: 3 قاشق غذاخوری

پودر هل: مقدار دلخواه

پسته : تعدادی (اختیاری)

 

تهیه حلوا بدون آرد

قابلمه ای را انتخاب می کنیم روی حرارت قرار می دهیم و لبوهای رنده شده را داخل قابلمه می ریزیم. لبو ها 5-6 دقیقه که حرارت دیدن شیر را اضافه می کنیم. تا زمانی که شیر بجوش بیاد و به حالت غلیظ شده در بیاید روی حرارت نگه می داریم.

شکر را به لبوها اضافه می کنیم. شکر باید با لبو کاملا حل شود. وقت اضافه کردن روغن است، تا حدی که لبه‌های مخلوط کمی از ظرف جدا شود به سرخ کرده ادامه می دهیم.

حالا مخلوط لبو را داخل ظرفی که می خواهیم سرو کنیم می ریزیم و با آجیل تفت داده شده تزئین می کنیم. دسر آماده است. بسته به ذائقه خودتون می تونید گرم یا سرد میل کنید.

 

طرز تهیه حلوای لبو با آراد

مواد لازم

آرد : 2 پیمانه

لبو : 3 عدد (لبوی له شده : حدودا 1 پیمانه)

شکر : 2 پیمانه

آب : 3 پیمانه

روغن مایع : 1 پیمانه

گلاب : 1 پیمانه

 

تهیه حلوای لبو

اولین کاری که باید بکنیم باید لبو ها را بصورت پوره در بیاریم. پس لبو ها را خرد می کنیم و داخل غذاساز می ریزیم تا پوره شود.

آرد را در تابه‌ی نچسبی بر روی حرارت ملایم تفت می دهیم تا بوی خامی آن گرفته شود. سپس یک سوم روغن رو اضافه می کنیم و حدود 5 دقیقه دیگر تفت می دهیم.

شکر را با آب و گلاب داخل  قابلمه‌ دیگری می ریزیم و روی حرارت قرار می دهیم تا شکر حل شود(فقط شکر در آب حل بشه کافیه)  سپس حرارت را خاموش می کنیم.

پوره لبو رو به آرد اضافه می کنیم و بهم می زنیم، یک سوم از شربت رو هم بهش اضافه می کنیم. این حلوا رو باید مدام بهم بزنید تا گلوله گلوله نشه.

وقتی خوب شربت به خورد حلوا رفت، دوباره یه مقدار دیگه از شربت رو بهش اضافه می کنیم، به همراه مقداری از روغن، دوباره بهم بزنید تا خوب بخورد هم برن. (روغن  و شربت رو باید در سه مرحله به حلوا اضافه کنیم).

حلوا به اندازه‌ی کافی غلیظ که شد به گونه‌ای که به دست و دیواره‌های تابه نچسبد، حرارت را خاموش می کنیم. روی درب تابه دمی قرار می دهیم و حدود ۳۰ دقیقه حلوای لبو را دم بمی زاریم.

حلوا رو وقتی داغ است داخل ظرفی که برای سرو در نظر گرفتیم می کشیم و با پودر نارگیل، پسته و گل محمدی تزئین می کنیم. یا می توانیم داخل قیف بریزیم و مدل های مختلف تهیه کنیم.

 

نکات کلیدی:

این حلوا باید با شعله ی ملایم پخته بشه و مدام باید هم زده شود تا گلوله گلوله  نشود.

می تونید از دم کرده زعفران برای خوشمزه کردن حلوا نیز استفاده کنید(2 قاشق غذاخوری کافی است)

بجای شکر هم می تونید از شیره انگور، خرما استفاده کنید.

وقتی می خواهید لبو را پوره کنید حتما دو سه قاشق آب به غذاساز اضافه کنید.

 

خواص لبو

  • لبو سرشار از اسید فولیک و آهن میباشد، از این رو مصرف آن به پیشگیری و درمان کم خونی کمک شایانی میکند.
  • لبو سرشار از مواد آنتی اکسیدان مفید میباشد و مصرف آن برای پیشگیری از سرطان به ویژه سرطان کولون (سرطان روده بزرگ) مفید است.
  •  تسکین درد مفاصل و نقرس از دیگر خواص لبو پخته است.
  • آب لبو پخته برای رفع التهاب مثانه و بیماری های پوست مفید است و فشار خون را تنظیم می کند.
  • مصرف لبو پخته، نقش به سزایی در کاهش سطح کلسترول خون دارد و بنابراین مصرف آن، فرد را در برابر ابتلا به بیماری های قلبی و عروقی محافظت می کند.
  • لبو دارای املاح معدنی زیادی همچون کلسیم، فسفر، منیزیم، پتاسیم و گوگرد بوده و یکی از منابع پیشگیری کننده از پوکی استخوان است.
  • از خواص لبو پخته کمک به درمان یبوست است، لبو خاصیت نرم کننده و ملین دارد.
  • مصرف لبو پخته باعث افزایش اشتها میگرد.
  • درمان بیماری های پوستی، بواسیر، التهاب لثه و کمک به درمان التهاب مجاری ادرار از دیگر خواص لبو پخته است.

 

 

پاسخ دهید

لطفا نظر خود را وارد کنید
لطفا نام خود را اینجا وارد کنید