
خاگینه تبریزی
کلمه خاگینه از خاگ که به معنی تخم مرغ است تشکیل شده است. خاگینه غذایی مرسوم در مناطق آذربایجان است و معروفترین آن خاگینه تبریزی است. قیقناخ هم مقوی است و هم درست کردنش ساده است. خاگینه یک نوع پیشغذا یا عصرانه ساده و خوشمزه است که به روشهای مختلف تهیه میشود. با کوفته ریزه همراهمان باشید.
پیشنهاد نویسنده : شیرینی نان چای قزوین، شیرینی ساق عروس، شیرینی بهشتی، شیرینی کلمپه کرمان و … را در بخش شیرینی های خانگی مشاهده کنید
مواد لازم قیقناخ
آرد : 5 قاشق غذاخوری
تخم مرغ : 5 عدد
شکر : 1 لیوان
ماست : 5 قاشق غذاخوری
زعفران دم کرده : 1 قاشق غذاخوری
آب : 2 لیوان
پودر هل، دارچین و گل محمدی : نصف قاشق غذاخوری
مغز گردو : به میزان لازم
روغن : به میزان لازم
تهیه خاگینه تبریزی
تهیه شربت قیقناخ
درون یک قابلمه مناسب شکر و آب را با هم مخلوط کنید و قابلمه را روی حرارت گاز قرار دهید تا شکر کاملا در آب حل شود و شربت آن قوام بیاید.
بعد از اینکه شربت خاگینه قوام آمد زعفران را به آن اضافه کنید.
تهیه خاگینه
تخم مرغها را درون یک ظرف مناسب بشکنید و آنها را با چنگال خوب به هم بزنید.
بعد از اینکه تخممرغها را کاملا هم زدید. آرد و ماست را به همراه پودر هل، پودر گلمحمدی، پودر دارچین و مغز گردو خرد شده به آنها اضافه کنید. آنها را خوب به هم بزنید تا مخلوطتان کاملا یکدست شود.
مقداری روغن درون یک تابه بریزید تا داغ شود سپس مایه خاگینه را درون تابه بریزید.
بعد از اینکه یک طرف آن بهخوبی سرخ شد، آن را به پشت برگردانید تا روی دیگر آن نیز کاملا سرخ شود.
میتوانید مایه خاگینه را به صورت قاشققاشق و کمکم مانند کوکو یا کتلت در روغن سرخ کنید.
وقتی خاگینه به طور کامل سرخ شد آن را در درون صافی بریزید تا روغن اضافی آن کاملا گرفته شود.
بعد از اتمام این مراحل، خاگینهای را که پختهاید برای چند دقیقه درون شربت قرار دهید. سپس آن را دوباره درون صافی بگذارید تا شربت اضافی آن خارج شود. میتوانید این نوع خاگینه را با شیره انگور نیز طبخ کنید.
بعد از اینکه خاگینه آماده شد، آن را به ظرف سروتان انتقال دهید و با مقداری دارچین، مغز گردو خرد شده، پودر گلمحمدی و… تزیین کنید.
منتظر نظرات، پیشنهادات و انتقادات شما عزیزان هستم.