طرز تهیه خمیر فیلو | خانگی

900
خمیر فیلو
آموزش تهیه خمیر فیلو

خمیر فیلو خانگی

خمیر فیلو یکی از خمیرهای محبوب برای تهیه خوراکی های ترکی، یونانی و اروپای شرقی است. از این خمیر برای تهیه باقلوا، پای و شیرینی‌ها استفاده می‌شود. خمیر فیلو مورد استفاده در شیرینی‌پزی نازک‌تر از خمیریست که مصرف غذایی دارد. با طرز تهیه خمیر خانگی فیلو در کوفته ریزه همراه باشد.

 

مواد لازم خمیر فیلو خانگی

آرد : 4 پیمانه

آب داغ : 1و 1/4 پیمانه

روغن زیتون : 2 قاشق غذاخوری

نمک : 1 پینچ

آب لیمو 1/4 قاشق چایخوری

 

طرز تهیه خمیر فیلو خانگی

آرد و نمکی که داریم رو باهم الک می کنیم.

حالا آرد رو داخل ظرفی میریزیم وسطش رو خالی می کنیم. یک لیوان آب داغ با آبلیمو رو وسط آرد می ریزیم و با آرد مخلوط می کنیم.

1/4 آب داغ باقی مونده رو هم به آرامی به موادمون اضافه می کنیم.

دست هامون رو با روغن زیتون چرب می کنیم و مواد رو ورز می دهیم. تا زمانی که روغن به خورده آرد بره ادامه می دهیم.

خمیر رو گرد می کنیم و می زاریمش یه جای گرم به مدت 20 تا 30 دقیقه استراحت کنه اصطلاحا به عمل بیاد.

خمیر رو 8 قسمت می کنیم.

روی سطحی که می خایم خمیر رو باز کنیم اول آرد بپاشید تا به سطح نچسبه و هر قسمت رو به ضخامت نیم سانت باز می کنیم.

حالا این خمیرهای باز شده رو 10 دقیقه استراحت می دهیم.

خمیر ها رو به ضخامت 1تا 2 میلی متر باز می کنیم. برای استفاده از خمیر باید سطح خمیر ها روغنی باشد.

اگر قصد نگهداری خمیر فیلو را دارید، خمیر را به ضخامت یک تا دومیلی متر برش بزنید. هر ورق خمیرا را لایه کاغذ روغنی بزارید. باید سطح خمیر را آرد بپاشید و در فریزر نگه دارید.

حتما خیمر را بر روی پارچه ای که آرد پاشیدید باز کنید.

 

نکات اصلی:

1)نکته خیلی مهم انتخاب آرده برای این نوع فیلو باید یا آرد کتان غیر سفید استفاده کنید که از همه بهتره،یا آرد گندم کامل که سادست یا آرد ذرت که طرز تهیش سخته ولی به شدت خوشمزه تره البته با آرد کتان همون بافت و مزه رو دارید البته اگر پیداش کنید!!!
2) این خمیر رو باید تا حد ممکن نازک کنید و بین لایه هاش پودر قند بپاشید تا به هم نچسبن.
3) برای نازک کردن خمیر اندازه هایی مثه گردو رو بردارید و تا حد ممکن بازش کنید طوری که بتونید اون طرف رو کمی ببینید(سایه مانند)
4) بهتره خمیر رو داخل سلفون چرب شده بپیچید تا ظرف.
5) معروفترین چیزی که با فیلو تهیه میشه باقلوا ترکیه ای هست برای این کار داخل ظرف مقداری روغن بریزید بعد یه لایه خمیر بذارید و روش یه لایه پودر گردو و هل و دارچین و هر چی خواستید دوباره روغن و همین طور ادامه میدیم و روی هر لایه گردو هم مقدار زیادی عسل یا شیره میریزیم به همین سادگی

 

 تفاوت‌های خمیر فیلو و یوفکا

برای استفاده از خمیر یوفکا، بهتر است قبل از ریختن مواد داخل آن، نیمه پخت شود و سپس مورد استفاده قرار بگیرد. این کار صرفا به این دلیل است که در صورت پخت خمیر یوفکا، نگهداری آن آسان‌تر خواهد شد. اما در مورد خمیر فیلو، می‌توان آن را به همان صورت خام استفاده کرد و نیازی به نیمه پخت شدن آن قبل از ریختن مواد نیست.

معمولا خمیر “یوفکا” ترد‌تر از خمیر “فیلو” است؛ اگر قرار است شما خمیر فیلو را استفاده کنید، باید از چند لایه خمیر استفاده کنید و ما بین خمیرها را به کره آغشته کنید، تا دسر یا غذا شما تردتر شود.

در شیرینی‌پزی و تهیه انواع باقلوا معمولا بهتر است از خمیر “فیلو” به دلیل نرم بودن آن استفاده شود.

پاسخ دهید

لطفا نظر خود را وارد کنید
لطفا نام خود را اینجا وارد کنید