طرز تهیه خورش آلو مسما گیلانی

76
خورش آلو مسما
تهیه خورش گیلانی آلو مسما

خورش آلو مسما

خورش آلو مسما همانطور که از اسمش پیداس از آلو استفاده می کنند. اصالت این خورش به استان گیلان بر می گردد. شیرین قاتق از جمله قدیمی‌ترین و سنتی‌ترین غذاها است. برای درست کردن خورشت آلو مسما گیلانی هم از گوشت مرغ و هم از گوشت قرمز می‌توانید استفاده کنید. با کوفته ریزه همراهمان باشید.

 

مواد لازم خورش آلو مسما

سینه یا ران مرغ : 4 تکه

آلو سیاه : 8 عدد

قیسی زردآلو : 8 عدد

پیاز : 2 عدد متوسط

زعفران دم کرده : 1 قاشق چای خوری

رب گوجه فرنگی : 1 قاشق غذا خوری

روغن مایع : به مقدار لازم

نمک، زردچوبه و فلفل سیاه: به مقدار لازم

 

تهیه خورشت آلو مسما

در قابلمه‌ای که می‌خواهید خورش آلو مسما گیلانی را درست کنید مقداری روغن بریزید. وقتی که روغن خوب داغ شد تکه‌های مرغ را در آن بریزید و خوب سرخ کنید تا طلایی شوند و مقداری نرم شوند. بعد از سرخ شدن مرغ آن را از روغن خارج کنید.

پیازها را به صورت نگینی خرد کنید.

یک قابلمه مناسب روی حرارت قرار دهید و مقداری روغن داخلش بریزید. پیاز خرد شده را اضافه کنید و تفت دهید تا کمی نرم و شفاف شود. سپس مقداری زردچوبه اضافه کنید و تفت دادن را ادامه دهید تا پیاز و زردچوبه یکدست شوند.

در همین حین هسته های آلو سیاه را خارج کنید و به همراه قیسی به تابه اضافه کنید. تفت دادن را ادامه دهید تا آلو سیاه و قیسی هم کمی سرخ شوند.

سپس رب گوجه فرنگی را اضافه کنید و به خوبی تفت دهید تا رب گوجه فرنگی هم سرخ شود.

مقداری نمک و فلفل سیاه به مواد اضافه کنید.

مرغ هایی که سرخ کردید را به همراه چند لیوان آب جوش به قابلمه اضافه کنید. درب قابلمه را بگذارید و اجازه دهید مرغ با حرارت ملایم به خوبی بپزد. این خورش به صورت کم آب سرو می شود و باید اجازه دهید آب آن تبخیر شود و روغن بیندازد.

در 30 دقیقه پایانی پخت خورش آلو مسما، زعفران دم کرده را اضافه کنید و طعم خورش را بچشید.

در صورتی که خورش بیش از حد ترش شده بود می توانید 1 قاشق غذاخوری شکر اضافه کنید تا طعم خورش ملس شود.

پس از اینکه خورش آلو مسما آماده شد، به همراه برنج سرو کنید.

پاسخ دهید

لطفا نظر خود را وارد کنید
لطفا نام خود را اینجا وارد کنید