طرز تهیه خورش بامیه

0
351

خورش بامیه

از خورش های خوشمزه که بین ایرانیان محبوب هست، خورش بامیه است.اصالت این خورش متعلق به جنوب کشور است ولی به خاطر طعم فوق العاده اش تقریبا در تمام کشور طبخ می شود. یکی از دلایل فراگیر شدن خورش بامیه خواص بی نظیر بامیه است.با کوفته ریزه همراهمان باشید. طرز تهیه ترشی بامیه را نیز می تونید مشاهده نمایید.

 

مواد لازم :

بامیه تازه400 گرم
پیاز2 عدد
سیر3 حبه
گوشت خورشی500 گرم
گوجه فرنگی4 عدد
رب گوجه فرنگی1 قاشق غذاخوری
آبلیمو ترش2 قاشق غذاخوری
روغن مایهبه اندازه کافی
نمک، فلفل سیاه و زردچوبهبه اندازه کافی

 

طرز تهیه خورش بامیه:

یک قابلمه روی حرارت قرار می دهیم و مقداری روغن مایع داخل قابلمه می ریزیم.پس از اینکه روغن داغ شد سیر و پیاز خرد شده را به قابلمه اضافه می کنیم و تفت می دهیم. وقتی یکم تفت دادیم مقداری زردچوبه اضافه می کنیم و مجددا مخلوط سیر و پیاز را تفت می دهیم تا کاملا نرم شوند و با زردچوبه یکدست شوند.

گوشت خورشتی که به صورت قیمه ای خرد کردیم را به مخلوط سیر و پیاز اضافه می کنیم. تفت دادن گوشت را ادامه می دهیم تا رنگ گوشت تغییر کند و کمی سرخ شود.

گوجه فرنگی ها را رنده می کنیم و به همراه رب گوجه فرنگی به خورش اضافه می کنیم. تفت دادن مواد را ادامه می دهیم تا مواد یکدست شوند و رب گوجه فرنگی هم کمی سرخ شود سپس چند لیوان آب جوش به مواد داخل قابلمه اضافه می کنیم.درب قابلمه را می گذاریم و حرارت زیر قابلمه را کم می کنیم تا گوشت به آرامی بپزد و شیره گوشت خارج شود.

یک تابه مناسب روی حرارت قرار می دهیم و مقداری روغن داخلش می ریزیم.روغن که داغ شد، بامیه ها را داخل روغن تفت می دهیم تا کمی رنگشان تغییر کند. اگر بیش از حد بامیه ها را سرخ کنیم بیشتر خواص بی نظیرشان را از دست می دهند. پس از اینکه گوشت به طور کامل پخت بامیه ها را به خورش اضافه می کنیم.

آبلیمو را به همراه مقداری نمک و فلفل سیاه نیز به خورش اضافه می کنیم و اجازه می دهیم خورش با حرارت ملایم جا بیفتد. پس از اینکه بامیه ها پختند خورش آماده است ولی اگر آب خورش زیاد بود کمی صبر کنید تا خورش غلیظ تر شود سپس آنرا به همراه برنج سرو کنید.

 

نکات کلیدی :

در زمان خرید بامیه‌، بامیه‌های ریز را انتخاب کنید.

دم بامیه ها را با دقت جدا کنید، به صورتی که به بافت بامیه ها آسیب نرسد. زیرا اگر بافت بامیه ها باز شود در پایان پخت روی ظاهر خورش تاثیر می گذارد.

بامیه‌ها را در آب سرد بریزید. کمی نمک رویشان بپاشید و بعد از نیم ساعت آنها را از آب بیرون بیاورید و زیر شیر بگیرید تا کاملا تمیز شوند. سپس بامیه‌ها را در آبکش بریزید.

خورش بامیه اصلی بدون لپه پخته می شود اما جالب است بدانید که لپه باعث می شود خورش بامیه خوشرنگ تر و زیباتر شود.لپه را در نیمه پخت خورش به آن اضافه کنید.

 

 

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here