طرز تهیه خورش کرفس

54
خورش کرفس
خورشت کرفس

خورش کرفس

خورش کرفس، یکی از پرطرفدارترین و اصیل‌ترین خورشت‌های ایرانی است که به خورشت قورمه سبزی شباهت زیادی دارد. خورشت کرفس معمولا کمی ترش مزه است اما میزان ترش مزه‌گی آن بسته به مزاج شما دارد. با کوفته ریزه در تهیه این خورشت همراهمان باشید.

پیشنهاد نویسنده : خورش گل کلم، کیک گوشت اسپانیایی، شاورمای مرغ، خورش گوشت و قارچ، مافین کوفته ریزه و … را در بخش غذا مشاهده نمایید.

 

مواد لازم خورشت کرفس

کرفس : 400 گرم

گوشت خورشتی : 300 گرم

پیاز : 1 عدد (نگینی خردشده)

یک عدد لیمو امانی : 1 عدد

نعنای تازه : نصف قاشق غذاخوری

جعفری : 1 قاشق غذاخوری

روغن مایع : به مقدار لازم

نمک، زردچوبه و فلفل سیاه : به مقدار لازم

آب لیمو یا آبغوره تازه : به میزان لازم

 

تهیه خورش کرفس

برگ های کرفس را از ساقه های آن جدا کنید ، سپس ساقه های کرفس را پس از شستشو یه صورت قطعات یک تا یک و نیم سانتی متری خرد کنید و کنار بگذارید.

پیازها را به صورت نگینی ریز خرد کنید سپس به همراه مقداری روغن مایع در قابلمه ای که برای پخت خورش در نظر گرفته تفت دهید تا پیاز نرم و شفاف شود.

زردچوبه به پیاز اضافه کنید و تفت دادن را ادامه دهید تا زردچوبه به طور کامل به خورد پیاز برود.

گوشت خورشتی را به صورت قورمه ای خرد کنید و به قابلمه خورشت اضافه کنید. گوشت را کمی تفت دهید تا تغییر رنگ دهد و کمی سرخ شود. توجه داشته باشید که تفت دادن گوشت باعث خوشمزه تر شدن خورش می شود البته نباید بیش از حد گوشت را تفت داد چون سفت و دیرپز می شود.

در صورت تمایل می توانید یک قاشق غذاخوری رب گوجه فرنگی هم در این مرحله به گوشت و پیاز اضافه کنید. اضافه کردن رب گوجه باعث می شود در پایان خورش کرفس شما طعم و رنگ بهتری داشته باشد.

ساقه های کرفس را به قابلمه اضافه کنید و فقط برای اینکه حالت خود را در زمان پخت خورش حفظ کنند کمی تفت دهید.

دو تا سه لیوان آب به قابلمه اضافه کنید و اجازه دهید گوشت و ساقه های کرفس با حرارت بسیار ملایم بپزند.

در یک ساعت پایانی پخت خورشت کرفس، سبزیجات تفت داده شده (رنگ خورش تیره تر شود باید بیشتر سبزیجات را تفت دهید) را به قابلمه خورش اضافه کنید.

پس از اینکه گوشت به طور کامل پخت مقداری نمک و فلفل سیاه و  آبغوره یا آب لیمو ترش اضافه کنید.

خورشت کرفس به مدت ۴۵ دقیقه دیگر روی حرارت ملایم بماند تا روغن بیندازد و به طور کامل جا بیفتد.

 

پاسخ دهید

لطفا نظر خود را وارد کنید
لطفا نام خود را اینجا وارد کنید