طرز تهیه خورش گل کلم

61
خورش گل کلم
خورشت گل کلم

خورش گل کلم

یکی از خورش‌های خاص ایرانی خورش گل کلم است. خورشت گل کلم به صورت متداول با گوشت خورشتی که شامل گوشت گوسفندی و گوساله است طبخ می شود. می توانید با گوشت مرغ و بوقلمون هم تهیه کنید. با کوفته ریزه در این بخش همراهمان باشید.

پیشنهاد نویسنده : خورش بامیه، خورش فاصولیه ترکیه، دلمه کلم تبریزی، املت تاماگوایاکی ژاپنی و … را در بخش غذا مشاهده نمایید.

 

مواد لازم خورش

گوشت : 300 گرم

گل کلم : 1 عدد کوچک

پیاز : 1 عدد متوسط

گوجه فرنگی پوره شده : 4 عدد متوسط

رب گوجه فرنگی : 1 قاشق غذاخوری

نعنا، شوید و جعفری  : 4 قاشق غذاخوری (ساطوری خرد شده)

زعفران دم کرده : 1 قاشق چای خوری

فلفل قرمز و سیاه، زردچوبه و نمک : به مقدار لازم

غوره : 4 قاشق غذاخوری (در صورت تمایل)

 

تهیه خورش گل کلم

پیاز را به صورت نگینی ریز خرد می کنیم و به همراه کمی روغن داخل یک قابلمه مناسب تفت می دهیم تا پیاز سبک شود، سپس مقداری فلفل سیاه و زردچوبه اضافه می کنیم و تفت دادن را ادامه می دهیم.

دارچین را اضافه می کنیم و کمی تفت می دهیم تا ادویه ها با پیاز یکدست شوند.

گوشت خورشتی را به صورت مکعبی خرد می کنیم و به قابلمه اضافه می کنیم، سپس به خوبی تفت می دهیم تا گوشت تغییر رنگ دهد.

رب گوجه فرنگی را به همراه نعنا، شوید و جعفری خرد شده به قابلمه اضافه می کنیم و مواد را ۵ دقیقه تفت می دهیم، سپس ۳ لیوان آب جوش به قابلمه اضافه می کنیم و درب قابلمه را می گذاریم تا گوشت به طور کامل بپزد.

پس از اینکه گوشت به طور کامل پخت، زعفران دم کرده را به همراه نمک اضافه می کنیم و اجازه می دهیم خورش جا بیفتد.

گل کلم را به صورت تکه های کوچک خرد می کنیم، سپس یک تابه مناسب روی حرارت قرار می دهیم. گل کلم های خرد شده را به تابه اضافه می کنیم و به خوبی تفت می دهیم تا کمی سرخ شوند.

غوره را به همراه گل کلم سرخ شده به قابلمه خورش اضافه می کنیم. پس از اینکه غوره و گل کلم را به قابلمه اضافه کردیم، اجازه می دهیم خورش به مدت ۱۵ تا ۲۰ دقیقه روی حرارت بماند تا روغن بیندازد و آب اضافی اش کشیده شود.

خورش گل کلم را داخل ظرف مورد نظرمان می کشیم و به همراه برنج سرو می کنیم.

 

نکات تکمیلی خورشت گل کلم

خورشت گل کلم که یکی از انواع خورش مجلسی است می‌توانید از سیب زمینی سرخ کرده و یا بادمجان سرخ کرده هم استفاده کنید و خورش را با پلو زعفرانی سرو کنید.

درست کردن خورش گل کلم با لپه است. برای این مقدار مواد یک مشت لپه را جداگانه بپزید و وقتی نیم پز شد در اواسط پخت خورش به آن استفاده کنید. اضافه کردن لوبیا سفید یا لوبیا چیتی هم به خورشت گل کلم اختیاری و سلیقه‌ای است.

به جای رب و گوجه فرنگی می‌توانید خورشت گل کلم را با رب انار درست کنید.

 

 

پاسخ دهید

لطفا نظر خود را وارد کنید
لطفا نام خود را اینجا وارد کنید