طرز تهیه دلمه کلم (تبریزی)

551
دلمه کلم تبریزی
آموزش تهیه دلمه کلم سفید

دلمه کلم

از انواع دلمه ها ، دلمه بادمجان و فلفل ، دلمه برگ مو ، دلمه کلم سفید که بیشتر در بین ترک زبان ها معروف است را می توان نام برد. این غذا هم به عنوان پیش غذا و هم غذای اصلی سرو می شود. با کوفته ریزه در تهیه دلمه همراهمان باشید.

 

مواد لازم :

 

برنج1 پیمانه
کلم برگ1عدد
پیاز متوسط1 عدد
گوشت چرخ کرده400 گرم
سبزی دلمه200 گرم
آلو خورشتی1 پیمانه
کرهنصف پیمانه
شکرنصف پیمانه
زعفران دم کرده2 قاشق سوپ خوری
رب گوجه فرنگی4 قاشق سوپ خوری
دارچیننصف قاشق چای خوری
آبلیمو3 قاشق غذاخوری
روغن مایعبه اندازه کافی
نمک ، فلفل و زردچوبهبه میزان لازم

 

طرز تهیه دلمه کلم :

آلو ها رو میشوریم و 2 ساعت قبل از پختن دلمه ها خیس می کنیم. پیاز رو ریز خرد می کنیم و داخل روغن تفت می دهیم تا طلایی بشه. پیاز رو نصف می کنیم و به نصف پیاز گوشت چرخ کرده رو اضافه می کنیم و باهم تفت می دهیم. یکم زعفران به همراه رب و دارچین ، آبلیمو ، نمک و فلفل سیاه رو به گوشت اضافه می کنیم و باهم تفت می دهیم. حالا دو پیمانه به گوشت اضافه می کنیم شعله گاز رو کم می کنیم تا گوشت پخته بشه و آب آن تبخیر بشه. نوبت به سبزی دلمه می رسه سبزی رو هم جداگانه تفت می دهیم.

در قابمه ای مقداری آب و نمک می ریزیم و روی حرارت گاز قرار می دهیم تا به جوش بیاید. برنج رو اضافه می کنیم تا نیم پز شود. حالا برنج رو آبکش می کنیم و به همراه سبزی به گوشت اضافه می کنیم.

برگ کلم هارو جدا می کنیم داخل آب در حال جوش می ریزیم و بعد از 10 الی 12 دقیقه آبکشی می کنیم. بعد از سرد شدن از مایه گوشت داخل برگ می ریزیم و می پیچونیم. یکم روغن ته ظرف می ریزیم و برگ کلم ته قابلمه میگذاریم و بعد دلمه هارو می جینیم روش و بینشون آلو میریزیم.رب گوجه فرنگی را با کمی روغن  و  2 پیمانه آب و روغن تفت می دهیم روی دلمه ها می ریزیم .آب دلمه ها باید کم باشد و در آخر آبلیمو ، شکر ، زعفران و دارچین را به آن اضافه میکنیم. حتما آبلیمو یا هر چاشنی دیگر را که برای دلمه استفاده میکنید در آخر اضافه کنید.

 

نکات کلیدی:

می‌توانید کلم را به صورت درسته در آب جوش بیندازید. برای این کار ابتدا ته کلم را با چاقوی تیز ببرید و کلم را در آب جوش بیندازید. سپس با انبر برگ‌های کلم را یکی یکی جدا کنید. بعد از خشک شدن برگ کلم سر و ته آن را برای درست کردن دلمه باید با چاقوی تیز ببرید تا یک برگ مربعی شکل داشته باشید.

حتما از کلم‌های جوان و نسبتا کوچک استفاده کنید.

برای ادویه گوشت می‌توانید مقداری دارچین و زعفران دم کرده هم اضافه کنید.

همراه با دلمه‌ها چند عدد آلو برغانی یا آلو خورشتی را در روی دلمه‌ها بچینید تا طعم لذیذ و ملس‌تری به دلمه ببخشید.

یک روش دیگر پخت دلمه هم این است که سس دلمه را در ۱۰ دقیقه پایانی پخت روی دلمه‌ها بریزید به خصوص اگر در سس دلمه از شکر استفاده کرده‌اید. چون شکر به کف قابلمه سرازیر می‌شود و شیره شکر می‌سوزد.

به جای گوشت چرخکرده می‌توانید از سویا یا گوشت مرغ پخته شده، ریش ریش شده و تفت داده شده هم استفاده کنید.

برای درست کردن دلمه کلم برگ کردی باید از ترکیب سبزی پیازچه، نعنا، تره، مرزه، جعفری و گشنیز به صورت ریز و ساطوری خرد شده استفاده کنید. برای مواد داخل دلمه هم به جای گوشت چرخ کرده می‌توانید از گوشت مرغ استفاده کنید. به جای آبلیمو هم می‌توانید از سماق یا آبغوره استفاده کنید.

دلمه کلم بروجردی معمولا رب گوجه ندارد.

طرز تهیه دلمه کلم برگ ارومیه هم مثل دلمه کلم برگ تبریز است.

پاسخ دهید

لطفا نظر خود را وارد کنید
لطفا نام خود را اینجا وارد کنید