
سمبوسه هندی
سمبوسه در اصطلاح عامیانه و سنبوسه در فرهنگ لغات مختلف نام غذایی به قدمت تاریخ است.این غذای تند و تیز و ساده در کشورهای مختلف از سرزمینهای آفریقا گرفته تا شبه قاره هند، خاورمیانه و البته ایران دستور پختهای مختلفی دارد که البته در مجموع فرق چندانی با هم ندارند. با ما در پخت سمبوسه هندی در کوفته ریزه همراه باشید.
مواد لازم :
سیبزمینی بزرگ: ۲ عدد پخته شده و خرد شده
نخود فرنگی: ۱ فنجان
روغن مایع: ۲ قاشق غذاخوری
دانه زیره سبز: ½ قاشق چایخوری
برگ بو: ۱ برگ خشک شده و ریز خرد شده
پیاز بزرگ: ۲ عدد ریز خرد شده
گوشت چرخ کرده گوساله: ۹۰۰ گرم
سیر: ۲ حبه رنده شده
زنجفیل: ۱ قاشق غذاخوری رنده شده
نمک: ۱و ½ قاشق چایخوری
پودر زیره سبز: یک قاشق چایخوری
پودر گشنیز: یک قاشق چایخوری
زردچوبه: ۱ قاشق چایخوری
پودر فلفل قرمز تند: ۱ قاشق چایخوری
دارچین: ½ قاشق چایخوری
پودر هل: ½ قاشق چایخوری
فلفل سبز تند: ۲ قاشق غذاخوری ریز خرد شده
پودر فلفل سیاه: ½ چایخوری
خمیر فیلو یا یوفکا: ۱ بسته
طرز تهیه سمبوسه هندی :
در یک قابلمه متوسط مقداری آب و نمک را جوش بیاورید. سیبزمینیها را خوب بپزید تا نرم و مغز پخت شوند. سیبزمینیهای پخته شده را ریز خرد کنید یا رنده کنید و کنار بگذارید.
در یک ماهیتابه متوسط روغن را داغ کنید و دانههای زیره سبز و برگ بو را کمی روی حرارت ملایم تفت دهید. حالا پیاز را اضافه کنید و کمی تفت دهید تا پیازها سبک و طلایی شوند. گوشت چرخ کرده را اضافه کنید و حدود ۵ دقیقه سرخ کنید. وقتی که رنگ گوشت قهوهای شد سیر رنده شده و زنجبیل ریز خرده شده را اضافه کنید.
حالا نوبت اضافه کردن فلفل سیاه، نمک، پودر زیره سبز، پودر گشنیز، زردچوبه، پودر فلفل قرمز، دارچین و پودر هل است.
سیبزمینیهای پخته را به مواد فوق اضافه کنید. بعد از اینکه تمام مواد خوب با هم مخلوط و پخته شدند شعله گاز را خاموش کنید و ماهیتابه را کنار بگذارید تا سرد شود ،سپس فلفل سبز تند خرد شده را به مواد اضافه کنید.
حالا نوبت پیچیدن سمبوسههاست. در هر یک عدد خمیر فیلو یک قاشق از مایه گوشت و سیبزمینی بگذارید و به صورت مثلثی تا بزنید. با دست کمی خمیر پر شده را فشار بدهید تا مواد داخل آن خوب به هم بچسبند و منسجم شوند.
در یک ماهیتابه بزرگ و گود مقداری روغن را داغ کنید. مقدار روغن باید به حدی باشد که سمبوسه در آن غوطهور شود. میزان داغی روغن هم مهم است. اگر روغن زیاد داغ نشود سمبوسهها روغن زیادی به خود جذب میکنند و چرب میشوند. پس روغن را خوب داغ کنید و سمبوسهها را با احتیاط در روغن بریزید.
سه دقیقه برای سرخ شده سمبوسه کافی است. رنگ سمبوسه که طلایی شد با احتیاط آن را از ماهیتابه خارج کنید و روی دستمال حولهای یا دستمال کاغذی بگذارید تا روغن اضافی گرفته شود. سمبوسه گوشت هندی اصل را باید داغ سرو کنید.