طرز تهیه شیرینی بهشتی | شیرینی عید

353
شیرینی بهشتی
شیرینی بهشتی عید

شیرینی بهشتی

از شیرینی های مخصوص عید نوروز، شیرینی بهشتی که از شیرینی های محبوب ایرانی است. شیرینی بهشتی یا کرکی که امروز قصد آموزش آن را در کوفته ریزه داریم، شیرینی نرم و لطیفی است از خانواده شیرینی های خشک که اصولا در طعم و رنگ مختلف تهیه می شود.

پیشنهاد نویسنده برای شیرینی خانگی : نان چای قزوین، شیرینی کلمپه کرمان، کروسان فندقی، شیرینی تورینو و … را در بخش شیرینی خانگی سایت مشاهده کنید.

مواد لازم شیرینی بهشتی

آرد سفید : 200 گرم

پودر قند : 100 گرم

روغن جامد (مارگارین) : 100 گرم

روغن مایع : 25 گرم

وانیل :  1/4 قاشق چای‌خوری

پودر کاکائو : 1 قاشق غذاخوری،

زعفران دم‌کرده : 2 قاشق مرباخوری

پودر پسته برای تزیین

 

تهیه شیرینی بهشتی

مارگارین نرم شده را همراه پودر قند با همزن برقی بزنید تا کاملا یکدست و پوک شود.( این مرحله در بافت شیرینی بسیار موثر است).

وانیل و هل را به مواد اضافه کنید و پس از آن آرد را به تدریج اضافه نمایید. پس از اضافه کردن چند قاشق آرد متوجه می شوید دیگر نمی توانید با همزن آن رامخلوط کنید پس در ادامه خمیر را تنها با نوک انگشت ورز دهید تا به روغن نیافتد.

پس از اینکه آرد مخلوط شد حالا باید روغن مایع را اضافه کنید (در حد مخلوط شدن کافی است.)

خمیر آماده شده را دو بار با چرخ گوشت چرخ کنید تا لطافت آن بالا برود.

خمیر را به چند بخش تقیسم و با مواد مختلف طعم دار کنید. برای داشتن شیرینی بهشتی زعفرانی مقداری زعفران دم شده به خمیر اضافه کنید تا به رنگ دلخواه برسد. برای داشتن شیرینی بهشتی شکلاتی مقداری پودر کاکائو بیافزایید . یا حتی می توان خمیر را با انواع رنگ خوراکی به رنگ دلخواه در آورد.(حواستان باشد بیش از حد ورز ندهید).

کف سینی فر کاغذ روغنی پهن کنید(نیازی به چرب کردن نیست.) خمیر شیرینی بهشتی را هم می توانید در قیف بریزید و با انواع ماسوره به آن طرح دهید و هم می توانید آن را گلوله کنید و در نهایت اگر مایل بودید با وسیله های مختلف روی آن طرح ایجاد کنید.

خمیر شیرینی را با فاصله در سینی قرار دهید . خمیر شیرینی بهشتی خوشمزه را با انواع مواد تزیینی مثل پودر انواع مغز خوراکی، سیاه دانه، شکلات نسوز و …  می توان تزیین کرد و بعد داخل فر گذاشت.

سینی را در فر گرم شده با دمای 180 درجه سانتی گراد به مدت 10 ای 15 دقیقه قرار دهید.

پس از پخت اجازه دهید شیرینی کاملا خنک شود و بعد به وسیله کاردک از سینی جدا کنید.

 

تهیه شیرینی بهشتی بدون فر

برای پخت شیرینی بدون فر به یک پایه فلزی و یک قابلمه بزرگ در دار نیاز داریم.  قابلمه را روی حرارت متوسط قرار دهید و پایه فلزی را در قابلمه بگذارید. خمیر قالب زده شده را در یک سینی کوچک تر از قابلمه که کف آن کاغذ روغنی پهن کرده اید بچینید. سینی را در قابلمه روی پایه قرار دهید. در ظرف را بگذارید و اجازه دهید به مدت 10 الی 15 دقیقه شیرینی بپزد.

 

نکات تکمیلی شیرینی

از انواع طعم دهنده مثل دارچین، جوز هندی، زنجبیل، نسکافه و … در این شیرینی می توان استفاده کرد.

شیرینی را پس از جدا کردن از سینی حتما در یک ظرف در بسته نگهداری کنید. دقت کنید هوا وارد ظرف نشود.

پاسخ دهید

لطفا نظر خود را وارد کنید
لطفا نام خود را اینجا وارد کنید