طرز تهیه شیر برنج

834
شیر برنج
تهیه شیر برنج برای افطار

شیر برنج

شیر برنج، منو یاده ماه رمضان می ندازه. چرا که بیشتر اوقات برای افطار ما ایرانی ها شیر برنج تهیه می کنیم. یک وعده غذای مقوی برای بزرگسالان و کودکان بشمار میاد و بعنوان صبحانه، عصرانه و حتی غذا هم میل می‌ تونید بکنید. با کوفته ریزه در تهیه این دسر سنتی و قدیمی همراهمان باشید.

می توانید برای بچه ها، شیربرنج کاکائویی نیز بپزیم. برای این کار فقط کافیه به مقدار 1 قاشق غذاخوری سر پر کاکائو احتیاج دارید که باید با شیر مخلوط کنیم و به مواد اضافه کنید.

پیشنهاد ویژه نویسنده به دوستارهای غذاهای سنتی : آش حلیم گندم، کوفته تبریزی، آش محلی رشته، کوفته ماست و … می تونید سری به آرشیو غذای سایت بزنید و از دستور غذاهای متنوع دیدن کنید.

مواد لازم :

برنج نیم دانه1 پیمانه
گلابنصف پیمانه
شکر1ونیم پیمانه
شیر پر چرب1 لیتر
هل سابیده شده1 قاشق غذاخوری
خامه2 قاشق غذاخوری
نمکنصف قاشق چای خوری

 

 

طرز تهیه شیر برنج :

تهیه برنج

برنج را از شب قبل خیس کنید(اگه بخواید عطر گلاب قالب بشه بهتره که برنج رو از شب قبل با گلاب خیس بدید.).برنج را با ۲ پیمانه آب و نصف قاشق چای‌خوری نمک روی حرارت گذاشته و آنقدر بپزید تا برنج کاملا وا برود.

 

پخت شیر برنج

شیر را همراه خامه به برنج اضافه کرده و حرارت را زیاد کنید تا مواد به جوش آیند. بعد از به جوش آمدن مواد، شکر و پودر هل را اضافه کرده و خوب مخلوط کنید.

پس شیرینیش رو هم تست کنید و اگر به نظرتون کم بود باز هم شکر اضافه کنید. گهگاهی هم بزنید تا سر نره.

این کار رو ادامه بدید تا حدود یک ساعت و نیم کاملا جا بیفته و بافتی مثل شله زرد پیدا کنه. توی این زمان مقداری از حجم شیر برنجتون هم به دلیل تبخیر شیر کم میشه. در ده دقیقه آخر هم گلاب رو اضافه کنید. بعد از این که  کاملا جا افتاد، شعله را خاموش کنید.

قابلمه را از روی حرارت بردارید و در ظروف سرو بریزید. روی آن را با پودر دارچین، گل محمدی، پودر یا خلال پسته و بادام تزئین کنید.

دوستان خوبم منتظر پیشنهادات، نظرات و انتقاداتتون هستم.

نکات کلیدی:

این غذا به خاطر داشتن شیر و برنج منبع غنی از کلسیم و ویتامین B است.

در تبریز با مربای گل محمدی که عطر و مزه فوق العاده ای دارد سرو میکنند. همچنین بعضی ها آن را با شیره انگور میل میکنند.

برای تهیه شیر برنج زعفرانی همراه گلاب و شکر مقداری زعفران دم کرده هم اضافه کنید.

بهتر است زمانی که شیر را به برنج اضافه می کنید یک یا دو عدد چوب دارچین داخل قابلمه بیاندازید، این کار علاوه بر خواصی که پیش تر برای همراه کردن شیربرنج و دارچین گفتیم عطر مطلوبی نیز به دسر یا پیش غذای شما می بخشد.

 

پاسخ دهید

لطفا نظر خود را وارد کنید
لطفا نام خود را اینجا وارد کنید