
عصاره قلم
عصاره قلم یکی از مقوی ترین غذاها که به راحتی و بدون هیچ هزینه ای در منزل تهیه می شود. یادمه مادربزرگم همیشه آب گوشت به غذاهایی که می پخت اضافه می کرد، به همه هم توصیه می کرد که استفاده کنند(بیشتر برای کسایی که بچه کوچیک تو خونه داشتند)، می گفت خیلی خاصیت داره. از این عصاره برای انواع سوپ ها ، آش ها، خورش ها و غذاها می تونید استفاده کنید. با ما در تهیه عصاره قلم در کوفته ریزه همراه باشید.
مواد لازم آب قلم:
قلم درشت گوساله : 1 عدد
پیاز متوسط : برای هر کیلو 2 عدد
نمک یا ادویه نزنید تا بعدا بتوانید به هر نوع غذایی اضافه کنید.
روش تهیه آب قلم (گوسفند و گاو)
برای تهیه آب قلم از قلم گوسفند یا گاو استفاده می شود، مراحل کار تهیه آب قلم برای هر نوع قلمی که باشد، یکی است.
۱- قلم ها باید نصف یا چند تیکه باشد. قلم اگر نصف نباشد موقع جوشیدن عصاره و ژلاتین آن خارج نمی شود و عملاً بی فایده است.
۲- قلم ها را داخل قابلمه بزرگ قرار دهید و تا حدی آب بریزید که روی همه قلم ها را آب بگیرد.
۳- برای اینکه آب قلم خوشمزه تر شود و بوی زهم آن باید گرفته شود (روش گرفتن بوی زهم قلم پایین همین مطلب گفته شده است).
۴- وقتی آب قلم شروع به جوشیدن کرد حرارت شعله را کم کنید و ۸ الی ۱۰ ساعت قلم ها در آب بجوشد. آب آن باید حدود یک سومش کم شود.
۵- بعد از اینکه قلم ها خوب پخت و مغز استخوان آن جدا شد، قلم ها از قابلمه بیرون بیارین و وقتی کمی خنک شد آن ها را تکان دهید تا مغز باقی مانده در آن ها هم خالی شود.
۶- آب قلم را از صافی رد کنید تا پیاز و تیکه های استخوان و …. از آب قلم جدا شوند.
۷- بعد از سرد شدن می بینید که روی آب قلم چربی بسته و ژلاتین در زیر قابلمه قرار می گیرد با یک کف گیر، آرام چربی های روی آب قلم را جمع کنید. این چربی برای بچه ها و افراد لاغر خیلی مفید است .بعد ژلاتین باقی مانده را در اندازه های دلخواه بسته بندی کنید و در فریزر قرار دهید.
گرفتن بوی زهم قلم
- پیاز فراوان
- چند حبه سیر
- چند عدد هویج
- چند عدد ساقه کرفس
- چند عدد برگ بو
- چوب دارچین یک تیکه کوچک
- فلفل سیاه کمی
خواص عصاره قلم:
- تسکین روده و جلوگیری از نشت آن
- حفاظت از مفاصل
- کلاژن را تقویت میکند
- خواب بهتر
- تامین سلامت سیستم ایمنی
- تقویت استخوان
- دریافت پروتئین بیشتر
- تغذیه سالمتر
روش های استفاده از عصاره قلم
نوشیدن به صورت مستقیم
آن را در فلاسک ریخته و هر بار مقداری از آن را به عنوان ناهار سر بکشید.
استفاده در انواع دمپخت
درست کردن دمپختک، گمنه (کته بلغور) و کینوای پخته یکی از روشهای خوب برای استفاده از غلات است. شما میتوانید در عوض آب از آب قلم استفاده کنید. این ماده هم چربی لازم را دارد و هم طعم عالی به غذای شما میدهد.
فریزر کردن
آب استخوان را داخل قالب یخ بریزید و برای استفادههای بعدی فریز کنید. شما میتوانید هر بار مقداری از آن را برای استفاده حال حاضرتان استفاده کنید.
درست کردن سوپ و خورش
این روش یکی از آنهایی هست که اغلب ما انجام میدهیم. میتوانید آّب استخوان را به تنهایی یا همراه با مقداری آب در سوپ همیشگیتان استفاده کنید. یکی دیگر از روشها هم استفاده از آن در انواع خورشهای معمول مثل قیمه و یا قورمه سبزی است که علاوه بر دادن لعاب به خورش، طعم بی نظیری به آن میدهد. خورش آب قلم هم یکی از آن خورشهای مقوی است که با گذاشتن استخوان و حبوبات به همراه مقدار کمی سیب زمینی و گوجه در زودپز پخته میشود. این خورش بسیار خوشمزه و معادل با دیزی است.
اسموتی آب استخوان
این یکی از روشهای مورد علاقه من برای استفاده از آب قلم است، فقط حواستان باشد که برای استفاده از آن در این روش حواستان به استفاده از فلفل موقع درست کردن آّب استخوان است. انواع اسموتی مخلوط توت و اسموتی سبز از این ماده استفاده میشود.
دوستای خوبم لطفا نظرات، پیشنهادات و هر گونه انتقادی که دارید برام توی کامنت بنویسید.