طرز تهیه قیمه نثار قزوینی

98
قیمه نثار قزوینی
آموزش پخت قیمه نثار قزوینی

قیمه نثار قزوینی

قیمه نثار قزوینی، محبوب‌ترین غذای قزوینی‌ها است؛ یک پلوی مخلوط با انواع مغزها و پر از گوشت است.این غذا شباهت زیادی به مرصع پلو و آجیل پلو دارد.  با کوفته ریزه در این بخش همراه ما باشید.

پیشنهاد نویسنده : خورش خلال کرمانشاه، خورش قارچ و گوشت، کباب ترش شمالی، خورش بادمجان و … را در بخش غذا مشاهده نمایید.

 

قیمه نثار

قیمه نثار خوراکی اصالتاً قزوینی است. این خوراک با برنج و گوشت و خلال بادام و پسته و پیازداغ و خلال پسته و خلال نارنج و زرشک درست می‌شود.

در قزوین ادویه‌ای موجود هست به نام ادویه مخصوص قیمه نثار که اگر بتوانید نوع مرغوب آن را پیدا کنید، خوراک شما بی‌نهایت خوش عطر می‌شود. این خوراک درگذشته جزو خوراک‌های تشریفاتی محسوب می‌شد و در عروسی‌ها هم به عنوان شام عروسی همراه با سبزی خوردن سرو می‌شده ‌است.

 

مواد لازم قیمه نثار

گوشت گوسفند : 600 گرم

برنج : 4 پیمانه

پیاز : 1عدد بزرگ

گلاب : 1 فنجان

کره : 50 گرم

رب گوجه فرنگی: 3 قاشق غذاخوری

زعفران دم کرده: 4 قاشق غذاخوری

پودر دارچین، هل: 1 قاشق غذاخوری

خلال پسته و بادام : 4 قاشق غذاخوری

خلال پوست پرتقال : 2 قاشق غذاخوری

زرشک : 5 قاشق غذاخوری

ادویه مخصوص قیمه نثار : 1 قاشق چایخوری

شکر: 1 قاشق غذاخوری

آب : 4 پیمانه

روغن مایع : به مقدار لازم

نمک و زردچوبه : به مقدار لازم

 

طرز تهیه قیمه نثار قزوینی

تابه مناسبی انتخاب کنید و بر روی حرارت قرار دهید و مقداری روغن داخلش بریزید تا داغ شود.سپس پیاز خرد شده را داخل آن بریزید و تفت دهید تا پیاز طلایی رنگ شود.

بعد از تفت پیاز، گوشت خرد شده را داخل روغن بریزید و تفت دهید. در حین تفت مقداری زرد چوبه هم به گوشت اضافه کنید و کمی تفت دهید تا عطر ادویه به مشام برسد.

وقتی رنگ گوشت تغییر کرد و بوی زهم آن گرفته شد، رب گوجه فرنگی را هم اضافه کنید و تفت دهید تا رنگ بهتری بگیرد. بعد از این مرحله به اندازه 3 پیمانه آب به خورشت اضافه میکنیم و در ظرف را میبندیم تا گوشت و لپه پخته شود وکم آب شود و غلظت خورشت هم زیاد شود. به اصطلاح جا بیفتتد.

در 2 دقیقه آخر پخت گلاب و مقداری از زعفران را داخل قیمه میریزیم تا جوش بخورد.

تهیه برنج قیمه نثار

برنج از قبل خیس داده شده را آبکش میکنیم.

و درکف ظرفی که میخواهیم برنج و قیمه را مخلوط کنیم کمی آب و روغن میریزیم و میگذاریم تا روی حرارت گرم شوند و یک جوش ریزی بخورد بعد یک لایه از برنج آبکش شده را در کف قابلمه میریزیم و روی آن را ادویه پلویی و گرد لیمو عمانی میریزیم.

بعد یک لایه از مایع قیمه را که آب آن گرفته شده روی برنج ها و ادویه ها میریزیم و این مرحله را 2 تا 3 بار به همین ترتیب انجام میدهیم. قابلمه را روی حرارت کم قرار دهید و اجازه دهیدتا برنج دم بکشد.

در این فاصله خلال بادام را با گلاب به مدت 15 دقیقه خیس کنید.

اگر از خلال پوست پرتقال تازه استفاده میکنید باید پوست پرتقال را بشویید و به صورت خلالی نازک برش بزنید. بعد پوست پرتقال را 3 بار در آب جوش قرار دهید و بعد از چند جوش  آبکش کنید تا تلخی آن گرفته شود.

زرشک های خشک را بشویید و با 50 گرم کره و یک قاشق غذاخوری شکر در یک ماهیتابه تفت دهید. سپس خلال بادام، پسته و پرتقال را به زرشک ها بیفزایید و کمی تفت دهید. یک قاشق غذاخوری زعفران دم کرده هم به خلال ها اضافه کنید و اجازه دهید تا آب مواد کشیده شود. سپس از روی حرارت بردارید.

بعد از اینکه برنج دم کشید کمی روغن داغ روی برنج میکشیم.

برای تزیین قیمه نثار قزوینی از مقداری برنج زعفرانی به همراه زرشک سرخ شده ، خلال بادام و خلال پسته استفاده میکنیم.

 

پاسخ دهید

لطفا نظر خود را وارد کنید
لطفا نام خود را اینجا وارد کنید