طرز تهیه نان بربری | خانگی

806
نان بربری خانگی
آموزش تهیه نان بربری

نان بربری

نان بربری، از نان های پر مصرف و محبوب ما ایرانی ها است. بربری تنها نان حرفه‌ای است که در خانه هم می‌توانیم چیزی شبیه به آن را درست کنیم. با کوفته ریزه در پخت نان بربری خانگی همراهمان باشید.

 

بربری:

نام، نان بربری از ایل بربر (هزاره) گرفته شده است که زمانی در مرز ایران و افغانستان زندگی می کردند. بربری اصالتا از کشور افغانستان است و در افغانستان این نان را به نام نان پنجه کش میشناسند. در اواخر دوران قاجار چند بربر پخت این نان را در تهران آغاز کردند و آن را رواج دادند.

با تهیه انواع نان ها که در منزل تهیه کنید: نان آچما ، نان پنبه ای، نان شیرمال ، خمیر جادویی ، نان ترتیلا و نان سمیت در کوفته ریزه آشنا شوید.

 

مواد لازم:

آرد نانوایی5 لیوان
آب ولرم1 و 1/4 پیمانه
خمیر مایه1 قاشق غذاخوری
روغن مایع1 قاشق غذاخوری
نمک1 قاشق چای خوری

 

  • برای خمیر مایه به ¼ لیوان فرانسوی دسته‌دار آب ولرم نیاز داریم.

 

مواد لازم برای روی نان :

آرد : 1 و 1/2 قاشق غذاخوری

آب : 7 قاشق غذاخوری

 

تهیه مایه رومال نان بربری :

برای تهیه مایه رومال نان بربری،  آرد را آب مخلوط کرده و روی شعله ملایم گاز خوب هم بزنید تا مایه غلیظ شود، سپس آن را کنار بگذارید تا خمیر نان را آماده کنید.

 

عمل آوردن خمیر مایه نان خانگی:

خمیر مایه، شکر و ¼ لیوان آب را در یک لیوان با هم مخلوط کنید. روی لیوان را با یک نعلبکی یا بشقاب بپوشانید و ۱۰ دقیقه صبر کنید تا عمل بیاید.

 

طرز تهیه نان بربری :

در یک کاسه بزرگ آرد، نمک و خمیر مایه عمل آمده را بریزید و به آن کم کم آب اضافه کنید این کار را ادامه بدهید تا خمیر شکل بگیرد.

خمیر را با دست ۱۰ دقیقه ورز بدهید. خمیر نان بربری چسبنده است به همین سبب لازم نیست برای اینکه چسبندگی آن را بگیرید آرد اضافه کنید، چون در این صورت نان شما سفت می‌شود.

با ورز دادن خمیر تا حدود زیادی چسبندگی آن گرفته می‌شود.

حالا روغن را اضافه کنید و کمی دیگر ورز بدهید تا روغن کاملا جذب خمیر شود. خمیر را در همان کاسه نگه دارید و روی آن را با سلفون بپوشانید. خمیر باید ۱ ساعت بماند.

نان بربری خانگی
آموزش پخت نان بربری در منزل

خمیر را پس از استراحت به دو قسمت مساوی تقسیم کنید.

کف سینی فر کاغذ روغنی بگذارید و کمی آن را چرب کرده و خمیر را با دست یا وردنه باز کنید. اگر نان بربری را گرد دوست دارید خمیر را گرد باز کنید. در مجموع ضخامت خمیر نان بربری باید ۱ سانتی‌متر باشد. دوباره به مدت ۲۰ دقیقه به خمیر در این حالت استراحت بدهید.

در این فاصله فر را روشن کنید و در دمای ۲۰۰ درجه سانتی‌گراد تنظیم کنید تا فر داغ شود.

با دست روی خمیر شیار‌های سطحی ایجاد کنید و رومال را با برس روی خمیر بمالید و روی رومال کنجد بریزید.

سینی فر را در طبقه وسط بگذارید. ۱۵ تا ۲۰ دقیقه برای پخت نان بربری زمان لازم است. در ۱ دقیقه پایانی گریل فر را هم روشن کنید تا روی نان طلایی شود.

 

نکات تکمیلی نان خانگی:

از آرد سبوس دار هم می تونید استفاده کنید. آرد تازه استفاده کنید تا کیفیت نان هم خوب از آب در بیاد.

آرد و آب استفاده شده بستگی به آردمون داره، اگر خمیر سفت شد کم کم آب اضافه کنید و ورز بدید. اگر خمیر شل شد کم کم آرد اضافه کنید. خمیر نرم و لطیف می خواییم.

به عمل اومدن خمیر خیلی مهم است. اگه خمیر مایه عمل نیاد خمیر پف نمی کنه. اگر خمیر مایه دارید که قبلا خریداری کردین حتما داخل یخچال نگه دارید، و گرنه کیفیت نان کم میشه.

برای اینکه نان خشک نشه، قبل از اینکه خمیر رو داخل فر بزارید داخل یک کاسه آب بریزید و داخل فر بزارید. این کار باعث میشه بافت نان نرم بشود.

مدت زمان قرار دادن در فر متغییر است زیرا شدت حرارت فرها متفاوت است. باید خودتون نان رو چک کنید ببینید کامل پخته است(باید مغز پخت شود). برای طلایی شدن روی نان بربری گریل رو روشن کنید.

نان را بلافاصله بعد از درآوردن از فر در یک پارچه تمیز بپیچید تا خشک نشود. نرمی خودش رو حفظ کنید.

بهترین نان برای صبحونه و عصرانه است.

دوستان عزیزم منتظر انتقادات و پیشنهاد های شما هستم. برام کامنت بزارید.

 

پاسخ دهید

لطفا نظر خود را وارد کنید
لطفا نام خود را اینجا وارد کنید