طرز تهیه نان سیمیت (ترکیه ای)

0
371

نان سیمیت

از انواع نان های مخصوص صبحانه که بیشتر در کشور ترکیه استفاده می شود نان سیمیت است. نانی گرد است که روی آن کنجد می‌ریزند، البته تخم خشخاش، کتان و تخم آفتابگردان نیز مورد استفاده قرار می‌گیرد.این نان خوشمزه دستور پخت بسیار راحتی داره و می تونید توی خونه تهیه کنید و نکته مهمی که در مورد اون وجود داره اینکه این نان بدون شکر هست، و برای مزه دار کردن توی شیره انگور خوابنده می شود و بافت نسبتاً خشکی دارد. با کوفته ریزه همراهمان باشید.

 

 مواد  لازم:

آردبه میزان لازم
مایه خمیر1 قاشق غذاخوری
آب ولرم2 پیمانه
شکر1 قاشق غذاخوری
نمک1 قاشق چای خوری
روغن مایعنصف پیمانه
شیره انگور3 قاشق غذاخوری
آب3 قاشق غذاخوری

 

کنجد که برای روی سیمیت استفاده می شود حدودا 1و نیم پیمانه احتیاج داریم.

 

 

طرز تهیه :

داخل یک کاسه ، شکر، مایه خمیر،  آرد و نمک را بریزیدو مخلوط کنید. آب و سپس روغن مایع را اضافه کنید. مواد را با هم ترکیب کنید تا خمیر نسبتا چسبناکی به دست بیاید. اگر بافت خمیر نان یک دست نشد میتوانید دو الی سه قاشق غذاخوری آرد شیرینی پزی به آن اضافه کنید. خمیر را به مدت 8 دقیقه ورز دهید. به ورز دادن خمیر ادامه دهید که تا حد قابل قبولی چسبناک شود. روی ظرف خمیر را بپوشانید. یک ساعت و نیم به آن استراحت دهید تا حجم آن دو برابر شود.

 

مرحله اول نان سیمیت کنجدها را در ماهی تابه بریزید تا بو داده شوند. سپس در ظرف دیگری شیره انگور و یک دوم پیمانه آب اضافه و مخلوط کنید.پس از استراحت خمیر، دستتان را مشت کنید و با احتیاط وسط خمیر را به پایین فشار دهید. خمیر را به 16 تکه تقسیم کنید. دو تکه از خمیر نان را موازی با هم قرار دهید و آن ها را به شکل صاف و کشیده درآورید. طول این تکه ها باید حدودا 64 سانتی متر باشد.حالا این دو تکه خمیر را در جهت های مخالف هم بچرخانید تا مارپیچ درست شود. دو انتهای مارپیچ را بهم فشار دهید تا یک حلقه ایجاد شود. این کار را با 14 تکه باقی مانده خمیر تکرار کنید تا 7 حلقه دیگر ایجاد شود.

رول ها را در ظرف محتوی مخلوط شیره انگور و آب فرو ببرید.سپس آن را در ظرف کنجد بزنید تا کنجدها به طور کامل به تمام آن بچسبند. با احتیاط روی نان را بپوشانید و اجازه دهید 20 دقیقه دیگر استراحت کرده تا پف کند.

نان سیمیت
تهیه نان سیمیت ترکی

فر را روشن کنید تا با دمای 200 درجه سانتی گراد گرم شود. روی سینی فر کاغذ روغنی پهن کنید. حالا خمیر نان را روی سینی فر قرار دهید.نان را در فر بگذارید تا به مدت 12 الی 15 دقیقه خوب بپزد. وقتی اطراف نان قهوه ای رنگ شد کاملا پخته است.

 

نکات:

نان سیمیت خانگی را میتوانید با پنیر سفید فتا، موزارلا و انواع پنیرهای دیگر، گوجه فرنگی تازه و خیار سرو کنید.

این نان با حلوا ارده، انواع شیره و شکلات صبحانه هم بسیار خوشمزه است.

این نان برای صبحانه و عصرانه مناسب است.

نان را می توانید داخل نایلون تمیزی بزارید و هوای داخل نایلون را خالی کنید یا در داخل پارچه تمیزی بپیچونید و در ظرف مناسب درب داری گذاشته به مدت 3 الی 4 روز در یخچال نگه داری کنید و هنگام سرو آن را گرم کنید.

آب ولرم که در این دستور استفاده می‌شود نباید داغ باشد. همین که کمی گرم باشد، کافی است.

طعم اصلی این نان به کنجد وابسته است. پس از کنجد سخاوتمندانه استفاده کنید.

از آرد بیش از اندازه استفاده نکنید.

همچنین می تونید طرز تهیه نان آچما (مخصوص ترکیه) ، نان پنبه ای ، نان شیرمال ، نان بربری خانگی و … رو هم در کوفته ریزه آموزش ببینید.

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here