طرز تهیه نان سیمیت | نان محلی ترکیه

972
نان سیمیت ترکیه
آموزش تهیه نان سیمیت ترکی

سیمیت

سیمیت معروف‌ترین نان حلقوی در ترکیه است که پیشینه بسیار دور و درازی دارد و پیدایش آن به زمان سلطه امپراطوری عثمانی و قرن ۱۵ میلادی باز می‌گردد. مقرون بصرفه بودن و دسترسی آسان به سیمیت، آن را به یک غذای محبوب تبدیل کرده است. در استانبول، سیمیت را می‌توان از نانوایی‌ها، دکه‌ها و چرخ‌دستی‌ها و یا حتی از دست‌فروشانی که آن را در سینی‌های بزرگی روی سرشان قرار داده‌اند خریداری کرد.

 

نان سیمیت

نان سیمیت، خوشمزه راه خودشو تو دل ایرانی ها هم باز کرده است. الان تو بیشتر شیرینی فروشی ها و خشکه فروشی ها میشه نان سیمیت رو دید و خرید کرد. حالا اگر مایل به پخت سیمیت در منزل هستید می تونید با ما در کوفته ریزه همراه بشوید و آموزش اون رو یاد بگیرید.

نان گردی که روی آن کنجد می‌ریزند، البته تخم خشخاش، کتان و تخم آفتابگردان هم می تونید استفاده کنید. نکته مهمی که در مورد سیمیت وجود داره اینکه این نان بدون شکر هست، و برای مزه دار کردن توی شیره انگور خوابنده می شود و بافت نسبتاً خشکی هم دارد.

پیشنهاد ویژه نویسنده طرز تهیه نان آچما (مخصوص ترکیه)، نان پنبه ای، نان شیرمال، نان بربری خانگی و … رو هم در کوفته ریزه آموزش ببینید.

 مواد  لازم:

آردبه میزان لازم
مایه خمیر1 قاشق غذاخوری
آب ولرم2 پیمانه
شکر1 قاشق غذاخوری
نمک1 قاشق چای خوری
روغن مایعنصف پیمانه
شیره انگور3 قاشق غذاخوری
آب3 قاشق غذاخوری

 

کنجد که برای روی سیمیت استفاده می شود حدودا 1و نیم پیمانه احتیاج داریم.

 

 

طرز تهیه :

تهیه خمیر

داخل یک کاسه، شکر، مایه خمیر، آرد و نمک را بریزیدو مخلوط کنید. آب و سپس روغن مایع را اضافه کنید. مواد را با هم ترکیب کنید تا خمیر نسبتا چسبناکی به دست بیاید. اگر بافت خمیر نان یک دست نشد میتوانید دو الی سه قاشق غذاخوری آرد شیرینی پزی به آن اضافه کنید.

خمیر را به مدت 8 دقیقه ورز دهید. به ورز دادن خمیر ادامه دهید که تا حد قابل قبولی چسبناک شود.

روی ظرف خمیر را بپوشانید. یک ساعت و نیم به آن استراحت دهید تا حجم آن دو برابر شود.

 

مرحله اول :

کنجدها را داخل ماهی تابه می ریزیم و بو داده می کنیم(یکم تفت می دهیم تا خامی کنجد از بین بره).

 

تهیه شیره سیمیت

داخل ظرفی (کاسه باشه بهتره،چون بعدا سیمیت ها رو داخل این شیره می غلتونیم) شیره انگور و 1/2 پیمانه آب رو باهم مخلوط می کنیم و کنار می زاریم.

 

مرحله دوم:

خمیر که خوب استراحت کرد و پف کرده رو بر میداریم. خمیر رو به 16 قسمت تقسیم می کنیم. حالا هر قسمت رو بصورت کشیده و گرد در میاریم (مثل مار). طول تمام تکه هامون باید مساوی باشه(حدودا 64 سانتی متر، اندازه استاندارد سیمیت است.)

حالا دوتا از تیکه خمیرها رو برمیداریم و به هم می تابونیم (مثل مارپیچ). انتهای مارپیچمونو به هم می چسبونیم. می خواییم حلقه درست کنیم. با تموم تکه خمیرها دوتا دوتا همین کارو می کنیم.

رول ها را در ظرف محتوی مخلوط شیره انگور و آب فرو می کنیم. سپس آن را در ظرف کنجد بزنید تا کنجدها به طور کامل به تمام آن بچسبند. با احتیاط روی نان را بپوشانید و اجازه دهید 20 دقیقه دیگر استراحت کرده تا پف کند.

فر را روشن می کنیم  با دمای 200 درجه سانتی گراد گرم شود. روی سینی فر کاغذ روغنی پهن کنید. حالا خمیر نان ها را روی سینی فر قرار میدهیم.

نان را در فر بگذارید تا به مدت 12 الی 15 دقیقه خوب بپزد. وقتی اطراف نان قهوه ای رنگ شد کاملا پخته است.

 

دوستای عزیزم منتظر نظرات، پیشنهادات و انتقادات هستم.

نکات:

نان سیمیت خانگی را میتوانید با پنیر سفید فتا، موزارلا و انواع پنیرهای دیگر،همچنین با گوجه فرنگی تازه و خیار سرو کنید.

این نان با حلوا ارده، انواع شیره و شکلات صبحانه هم بسیار خوشمزه است.

این نان برای صبحانه و عصرانه مناسب است.

نان را می توانید داخل نایلون تمیزی بزارید و هوای داخل نایلون را خالی کنید یا در داخل پارچه تمیزی بپیچونید و در ظرف مناسب درب داری گذاشته به مدت 3 الی 4 روز در یخچال نگه داری کنید و هنگام سرو آن را گرم کنید.

آب ولرم که در این دستور استفاده می‌شود نباید داغ باشد. همین که کمی گرم باشد، کافی است.

طعم اصلی این نان به کنجد وابسته است. پس از کنجد سخاوتمندانه استفاده کنید.

از آرد بیش از اندازه استفاده نکنید.

 

 

پاسخ دهید

لطفا نظر خود را وارد کنید
لطفا نام خود را اینجا وارد کنید