
پوره گوجه فرنگی
پوره گوجه فرنگی را می توان جایگزین رب گوجه فرنگی کرد ،با این حال که به غلظت رب نیست اما بافتی نرم و کمی رقیق تر دارد و در انواع پلو ها ، خوراک ها و حتی خورشت ها می توان ازش استفاده کرد.با کوفته ریزه در تهیه پوره گوجه فرنگی، سس گوجه یونانی و سس گوجه فرانسوی همراهمان باشید.
مواد لازم :
گوجه فرنگی : به مقدار لازم
قالب یخ
طرز تهیه پوره گوجه فرنگی:
- ابتدا یک کاسه خیلی گود بردارید.
- داخل ظرف را آب جوش بریزید.
- انتهای هر گوجه را با چاقو به صورت ضربدری و خیلی سطحی برش بزنید.
- گوجه ها را داخل آب جوش بگذارید یک ربع صبر کنید.
- حالا گوجه ها از آب جوش آورده و پوستش را آسان جدا کنید.
- گوجه های پوست کنده را داخل میکسر بریزید حسابی میکس کنید تا له شود و مانند پوره بشود.
- کمی نمک بزنید.
- حالا قالب یا نایلون مورد نظر را برداشته و گوجه ها را به دلخواه داخل آن ها بریزید.
- میتوانید از قالب های کوچک برای پوره ها استفاده کنید.
- قالب پر شده از پوره گوجه فرنگی را داخل فریزر بگذارید و اجازه دهید تا یخ بزنید.
- هر بار برای استفاده یک قالب را جدا کنید و داخل خورشت مورد نظر بریزید تا یخش آب شده و پوره داخل خورشت شود.
- با استفاده از این روش دیگر نیازی به استفاده از رب های دارای نگهدارنده ندارید.
مواد لازم برای تهیهی پوره گوجه فرنگی فرانسوی:
گوجه فرنگی پوست کنده: 2 تا 3 عدد
سس فرانسوی: 3 قاشق
پیاز کوچک ساطوری: 1 عدد
برگ نازک کرفس: 2 شاخه
جعفری ساطوری: 1 تا 2 ق غ خوری
نمک: به میزان لازم
فلفل: به میزان لازم
طرز تهیه سس گوجه فرنگی فرانسوی:
همه مواد را در مخلوط کن ریخته و با هم مخلوط کنید. سپس مخلوط آماده شده را چند ساعت در یخچال نگهداری کنید. این سس را میتوانید به تنهایی یا با روغن زیتون برای مزه دار کردن سالاد، گوشت، فلافل، ماهی، میگو و … بکار ببرید.
مواد لازم برای تهیهی سس گوجه فرنگی یونانی:
گوجه فرنگی پوست کنده و خردشده: 4 تا 5 عدد
رب گوجه فرنگی: 1 تا 2 ق غ خوری
پیاز ساطوری: 1 عدد
سیر کوبیده: 1 تا 2 حبه
جعفری یا گشنیز ساطوری: 2 تا 3 ق غ خوری
آویشن و مرزه خسک: 1 ق چ خوری
روغن زیتون: 3 ق غ خوری
آب: 1 لیوان
زیره ساییدهشده: به مقدار لازم
فلفل بهار ساییدهشده: به مقدار لازم
نمک: به مقدار لاز
فلفل: به مقدار لازم
طرز تهیهی سس گوجه فرنگی یونانی:
1- پایه اصلی این سس، روغن زیتون است. این روغن را در قابلمه ریخته و با شعلهی بسیار ملایم کمی گرم کنید.
2- پیاز را در روغن زیتون گرم شده تفت دهید تا بلوری شود. سپس سیر را اضافه کرده و کمی تفت دهید. گوجه فرنگی، رب، جعفری، آویشن و مرزه را با یک پیمانه آب به موادتان اضافه کرده و خوب همبزنید. در قابلمه را بسته و اجازه دهید 20 تا 25 دقیقه بجوشد. سپس ادویه، نمک و فلفل را اضافه کرده و بگذارید 20 دقیقهی دیگر نیز روی حرارت باشد.
3- این سس را میتوانید همراه تمام غذاهای گوشتی مانند کباب شامی میل کنید.
4- این سس را تا حدود یک هفته میتوانید در یخچال نگهداری کنید. هنگام مصرف، مقداری از آن را در یک ماهیتابهی کوچک داغ کنید و اگر لازم است کمی آب به آن اضافه کنید تا سفت شدن حاصل از سرمای یخجال از بین برود.