
پیده گوشت
پیده گوشت به عنوان پیتزا ترکی نیز شناخته می شود که خمیر آن را به صورت قایقی درست می کنند و در وسط خمیر از گوشت چرخ کرده و پنیر پیتزا استفاده می کنند. در ترکیه رستوران هایی هستند که به آن پیده سرا نیز می گویند که انواع پیده ها را سرو می کنند. با کوفته ریزه در این بخش همراه ما باشید.
پیشنهاد نویسنده : ساندویچ مونته کریستو، فیش برگر، ساندویچ زاپاتا، پیتزا رولی، بوریتوی مکزیکی و … را در بخش فست فود روی سایت مشاهده نمایید.
مواد لازم پیده گوشت
گوشت چرخ کرده : 350 گرم
پیاز : 1 عدد
گوجه فرنگی ریز نگینی شده : 2 عدد
رب گوجه فرنگی : 1 قاشق غذا خوری
فلفل دلمه ای : 1 عدد
سیر : 2 حبه
پنیر پیتزا : به مقدار لازم
نمک و فلفل سیاه و پودر سیر : به مقدار لازم
مواد لازم خمیر پیده
خمیر مایه فوری : 2 قاشق غذا خوری
آرد : 3 پیمانه
آب ولرم : 1/2 پیمانه ( مقداری هم برای خمیر کردن پیده)
روغن مایع : 2 قاشق غذا خوری
شکر : 1 قاشق غذا خوری
نمک : 1 قاشق غذا خوری
طرز تهیه پیده گوشت
تهیه خمیر پیده
خمیر مایه و شکر را با آب ولرم ( آب باید در حدی باشد که وقتی نوک انگشت را فرو می بریم گرما را احساس کند ولی نسوزد دمای حدود ۵۰ درجه ) مخلوط کنید. در ظرف را بگذارید به مدت ۱۰ دقیقه تا خمیر مایه فعال شود.
آرد و نمک را با هم مخلوط کنید. سه بار الک کرده سپس داخل ظرفی بریزید. خمیر مایه عمل آمده به همراه روغن مایع را مخلوط کنید. مقداری آب ولرم اضافه کنید تا خمیر جمع شود ( آب را کم کم اضافه کنید در حدی که خمیر جمع شود کافیه ).
خمیر را روی سطح کار بیاورید و ۱۰ دقیقه خوب ورز بدهید یا به کمک استند میکسر نیز می توانید این کار را بکنید. سپس خمیر را داخل ظرفی گذاشته و روش را سلفون بکشید (نیاز به چرب کردن ظرف نیست). در جای گرم بمدت ۱ الی ۲ ساعت قرار دهید تا خمیر دو برابر شود و پف کند.
تهیه مواد میانی پیده
پیاز را نگینی خیلی ریز خرد کنید داخل تابه با مقداری روغن و زردچوبه تفت دهید تا سبک و طلایی شود.
گوشت چرخ کرده را افزوده و تفت داده تا گوشت تغییر رنگ دهد.
سپس سیر له شده را به همراه فلفل سیاه و کمی نمک و گوجه فرنگی های نگینی شده و فلفل دلمه نگینی شده اضافه می کنیم و تفت می دهیم. در انتها رب گوجه فرنگی را اضافه و تفت داده تا خامی رب از بین برود. مواد را کنار گذاشته تا خنک شود.
پخت پیده گوشت
وقتی خمیر پف کرد با مشت پف آن را بگیرید و به ۵ قسمت تقسیم کنید و چانه کنید.
سطح کار را آرد بپاشید و به صورت کشیده خمیر را باز کنید.
در وسط خمیر مواد میانی را قرار دهید و کنارهای خمیر را تا بزنید و روش را به دلخواه پنیر پیتزا بپاشید.
سپس یک عدد زرده تخم مرغ را با زعفران مخلوط کرده و با قلمو روی نان ها بکشید و رومال کنید.
در انتها کمی کنجد بپاشید.
در فر از قبل گرم شده به مدت۳۰ دقیقه در دمای ۱۸۰ قرار دهید تا زیر نان پخته شود و برای ۲ دقیقه گریل را روشن کرده تا روی پیده ها طلایی شود. همراه با سس چیلی تند میل نمایید.
نکات تکمیلی پیده گوشت ترکی
پیده گوشت ترکی را با گوشت مرغ یا بوقلمون چرخ کرده یا در صورت تمایل سوسیس و کالباس مورد علاقهتان یا اگر گیاهخوارید با مواد مجاز مصرفی در رژیم گیاهخواری مثل سویا و قارچ هم میتوانید درست کنید.
طرز تهیه پیده ترکی با سیب زمینی و سبزیجات مثل اسفناج بسیار مرسوم است.
میتوانید برای مواد پیده گوشت ترکی از یک عدد تخممرغ هم استفاده کنید. باید زرده و سفیده را به دقت از هم جدا کنید. سفیده را به مواد خمیر پیده اضافه کنید و همراه با سایر مواد ورز دهید. از زرده تخممرغ هم برای مالیدن با برس روی کنارههای خمیر پیده استفاده کنید.
اهالی ترکیه معمولا برای هر عدد پیده گوشت ترکی یک عدد تخممرغ هم نیمرو میکنند و روی پیده میگذارند و با آن میل میکنند.
پیده گوشت یونانی به خاطر اشتراکات دو کشور ترکیه و یونان و همجواری آنها در کنار دریای مدیترانه به همین سبک درست میشود.