طرز تهیه کباب ترش شمالی

106
کباب ترش شمالی
آموزش پخت کباب ترش شمالی

کباب ترش شمالی

کباب ترش شمالی، یکی از انواع کباب های سنتی و خوشمزه ایرانی است که اصالت آن متعلق به استان های شمالی می باشد. این کباب به‌دلیل طعم ترش و خوشمزه گردو و رب انار با گوشت کبابی،‌ حسابی پرطرفدار است. با کوفته ریزه در تهیه این غذای شمالی همراه ما باشید.

پیشنهاد نویسنده برای طرفداران غذاهای شمالی : خورش ترشی تره، اکبر جوجه، مرغ شکم پر شمالی، ماهی شکم پر شمالی، ترشی لیته شمالی و … را در بخش غذا مشاهده نمایید.

 

کباب ترش

کباب ترش یا به اصطلاح محلی “ترش کباب” نوعی از کباب است که اصالتی شمالی و مخصوصا گیلانی دارد. این غذا طعمی بسیار دلچسب و همانند دیگر غذاهای شمالی مزه‌ای ترش دارد. کباب ترش پیشنهاد مناسبی برای طرفداران کباب است که از طعم سایر کباب‌ها خسته شده اند و دنبال کمی تنوع هستند. رمز اصلی خوشمزگی ترش کباب استفاده از سبزیجات معطر محلی است.

سبزی‌ محلی، چوچاق عطر و بوی بسیار خوبی به این غذا می‌دهد. هرچند در برخی مناطق از خالواش و بینه نیز استفاده می‌كنند.

 

مواد لازم کباب ترش

گوشت راسته گوسفند یا گوساله : 500 گرم

گردوی آسیاب شده : 50 گرم

پیاز بزرگ : 1عدد

رب انار : 1 تا 2 قاشق غذاخوری

جعفری، ترخون، گشنیز، مرزه، چوچاق : 2 قاشق سوپ خوری

نمک و فلفل سیاه : به مقدار لازم

 

طرز تهیه کباب ترش شمالی

گوشت را به قطعات مناسب کبابی خرد کنید و تمیز بشویید و کنار بگذارید.

پیاز را  با رنده ریز رنده کنید.

گردوها را با غذاساز آسیاب کرده یا آن‌ها را با هاون بکوبید و به پیازهای رنده شده اضافه کنید. رب انار را نیز به مخلوط اضافه کنید.

سبزی ها را بشویید و به قطعات ریز خرد کنید و آن‌ها را به مخلوط پیاز و گردو و رب انار بیفزایید. در صورتی که تمایل داشتید می‌توانید مقداری آب انار هم به مخلوط اضافه کنید تا سس رقیق تری داشته باشید.

سبزی های شمالی مخصوص این غذا هستند و اگر از سبزی‌های محلی مانند چوچاق، خالواش و بینه در کباب ترش استفاده کنید طعم دلپذیری را تجربه خواهید کرد.

مقداری سیر هم در سس تهیه شده رنده کنید و در آخر فلفل را اضافه کنید.

نمک را به هیچ عنوان در این زمان اضافه نکنید چون باعث سفت شدن گوشت می‌شود.

تکه های گوشت را در سس خوابانده و در ظرف را پوشانده و حداقل به مدت 4 ساعت در یخچال قرار دهید تا استراحت کند. هر چه گوشت مدت زمان بیشتری در سس بماند طعم دارتر می‌شود.

بعد از در آوردن گوشت ها از یخچال، آن‌ها را به سیخ کشیده و در منقل روی زغال کباب کنید. دائم سیخ ها را جا به جا کنید تا کباب نسوزد و به طور یکنواخت بپزد.

چند عدد گوجه فرنگی را هم بشویید و سر سیخ بزنید و آن‌ها را هم کباب کنید. کباب ترش شمالی شما آماده است. کباب ترش را می‌توانید با نان یا همراه با برنج نوش جان کنید.

 

نکات تکمیلی کباب ترش

  • برای تهیه کباب ترش به‌هیچ عنوان گوشت رو نکوبید؛ زیرا با این روش فقط آب میان بافتی گوشت خارج شده و باعث سفتی گوشت می‌شود.
  • از پیاز متوسط برای این غذا استفاده کنید؛ چراکه بافت منسجم و آبداری دارد؛ ویژگی که در پیازهای بزرگ به چشم نمی‌خورد.
  • سویا سس به نرم‌شدن بافت گوشت کمک می‌کند و به‌خاطر طعم شوری که دارد، دیگر نیازی به ریختن نمک نیست. برخی افراد از کیوی نارس یا انجیر کال برای طعم‌دادن و نرم‌کردن گوشت استفاده می‌کنند که در این صورت باید در یک تا دو ساعت آخر مرینیت‌کردن آن را به گوشت اضافه کنید تا بافت آن را متلاشی نکند.
  • طعم رب انار کاملا به سلیقه شما بستگی دارد و از همین رو می‌توانید از رب ترش یا ملس استفاده کنید. رب آلوچه و همین طور رب نارنج جایگزین خوبی برای رب انار هستند.
  • چوچاق بسیار خوش‌عطر و بو است و روی طعم کباب تاثیر زیادی دارد. ضمن اینکه خالواش تازه (نوعی سبزی معطر گیلانی) گزینه‌ای عالی برای تهیه کباب ترش است.
  • به‌جای کوبیدن گردو می‌توانید گردو را چرخ یا آسیاب کنید. علاوه بر این، گردوی این کباب را خیلی زیاد نریزید؛ زیرا مانع از پخت کباب می‌شود و به سوختن روی آن می‌انجامد.

پاسخ دهید

لطفا نظر خود را وارد کنید
لطفا نام خود را اینجا وارد کنید